‘ČAROBNA NOĆ‘

Talijani preplavili ulice i trgove nakon osvajanja europskog naslova: ‘Ne može bolje od ovog!‘

To je prvi veliki međunarodni uspjeh za talijanski nogomet od pobjede na Svjetskom kupu 2006. godine
Slavlje u Milanu
 Marco BERTORELLO/AFP

Talijani su preplavili ulice i trgove u nedjelju navečer nakon osvajanja europskog naslova u finalu EP-a na Wembleyu protiv engleske nogometne reprezentacije, slaveći veliki uspjeh.

Vatromet i glazba odjekuju diljem zemlje nakon što je Italija pobijedila Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca (3-2), posvuda se osjeća euforija.

"To je nevjerojatno, nevjerojatno, ne možete se osjećati bolje od ovoga, pobijedili smo u finalu", rekao je Stefano Gucci, navijač u gužvi na Piazzi Del Popolo u Rimu.

image
Slavlje u Milanu
Marco BERTORELLO/AFP

Talijani su pohvalili izbornika reprezentacije Roberta Mancinija jer je izvukao zemlju iz dubokog razočaranja nakon što se nisu uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji i odveo je do prvog naslova prvaka u Europi od 1968. godine.

"Velika zahvalnost Robertu Manciniju i našim igračima koji su dobro predstavljali Italiju...", rekao je talijanski predsjednik Sergio Mattarella.

image
Slavlje u Milanu
Marco BERTORELLO/AFP

Od sjevera do juga Italije, posvuda je veselje zbog europskog naslova. Navijači su napunili središnji trg ispred milanske katedrale, a automobili su trubili u Napulju.

Slavilo se i u središnjem talijanskome gradu Jesiju, rodnom gradu trenera Mancinija.

"To je vrlo važno za Italiju, a posebno za nas", rekao je za SkyTg24 navijač u Jesiju koji je nosio ogromnu talijansku zastavu.

image
Slavlje u Milanu
Marco BERTORELLO/AFP

To je prvi veliki međunarodni uspjeh za talijanski nogomet od pobjede na Svjetskom kupu 2006. 'Azzurri' su od tada pretrpjeli opetovane neuspjehe, uključujući poraz od Španjolske u finalu Eura 2012.

"Dali ste nam čarobnu noć", rekao je šef Talijanskog Olimpijskog odbora Giovanni Malago.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:59