TEHNIČKI KVAR

Švicarski zračni prostor bio zatvoren zbog problema s kontrolom zračnog prometa

Putnicima se savjetuje da provjere informacije koje su dostavili zračni prijevoznici prije polaska u zračnu luku
 Flight Radar

Tehnički problem sa sustavom kontrole zračnog prometa zaustavio je jutros polijetanja i slijetanja u švicarskim zračnim lukama, objavila je agencija Skyguide, no do 9.30 situacija je već stavljena ppopd kontrolu te je promet ponovno uspostavljen.

'Švicarski pružatelj usluga zračne navigacije Skyguide doživio je tehnički kvar u ranim jutarnjim satima, zbog čega je švicarski zračni prostor zatvoren za promet iz sigurnosnih razloga. Ovo zatvaranje zračnog prostora na snazi je do daljnjeg', izvijestili su početno iz Skyguidea.

Skyguide je napomenuo da radi na pronalaženju rješenja i da će obavijestiti javnost kada bude dostupno više informacija.

'Očekujemo da će se letovi sa smanjenim kapacitetom nastaviti prije podneva', priopili su iu zračne luke Zürich, a putnicima se savjetuje da prije polaska u zračnu luku provjere informacije koje su dostavili zračni prijevoznici.

Letovi s vanjskim vezama na duge relacije preusmjeravali su se na različite zračne luke u susjednim zemljama, uključujući Milano, Lyon i Beč, dok katki letovi trenutno nisu ni polijetali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:30