TRAGEDIJA U TEHERANU

Švicarska diplomatkinja u Iranu poginula u padu s visoke zgrade u kojoj je živjela

Zaposlenica veleposlanstva imala je 51 godinu, a niti u jednom izvješću nema informacije o okolnostima njezine smrti
Tehran
 Ilustracija/Eric Lafforgue/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP

Diplomatkinja u švicarskom veleposlanstvu u Teheranu poginula je u utorak nakon što je pala s visoke zgrade u kojoj je živjela na sjeveru grada, izvijestile su iranske novinske agencije.

Zaposlenica veleposlanstva imala je 51 godinu, rekao je glasnogovornik hitne službe, a izvijestila poluslužbena novinska agencija ISNA.

Diplomatkinja koja je poginula u padu sa zgrade u Iranu bila je prva tajnica švicarskog veleposlanstva, prenosi poluslužbena novinska agencija Mehr.

Živjela je na 18. katu zgrade, izvijestila je poluslužbena novinska agencija ILNA pozivajući se na svojeg izvjestitelja.

Niti u jednom izvješću nema informacije o okolnostima njezine smrti.

Švicarska zastupa američke diplomatske interese u Iranu otkako su Washington i Teheran prekinuli veze nedugo nakon Islamske revolucije 1979. godine.

Iran istražuje smrt švicarske diplomatkinje

Iranska policija u utorak je objavila da će započeti istragu o okolnostima smrti švicarske diplomatkinje koja je navodno pala s visoke zgrade u Teheranu.

- Specijalne policijske jedinice počele su istraživati smrt 51-godišnje Švicarke zaposlene u švicarskom veleposlanstvu u Teheranu - objavila je iranska policija.

Prema priopćenju glasnogovornika snaga sigurnosti Mojtabe Khaledija, tijelo zaposlenice veleposlanstva pronađeno je ujutro nakon što je palo s 18. kata zgrade u teheranskoj četvrti Kamraniehu u kojoj je živjela.

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova agenciji France Presse potvrdilo je da je poginula njihova zaposlenica, pa dodalo da je u kontaktu "s lokalnim vlastima".

Zbog zaštite privatnosti i podataka ministarstvo je dodalo kako ne može otkriti više informacija.

Iranska poluslužbena novinska agencija Mehr prenijela je da je diplomatkinja bila prva tajnica veleposlanstva. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:45