OPASNI PAKET

Sve više misterioznih bombi u paketima u Španjolskoj, javio se i premijer: ‘I ja sam dobio jednu‘

Prva pismo-bomba je eksplodirala nanijevši lakše ozljede ukrajinskom dužnosniku

Španjolska policija

 Thomas Coex/Afp

Španjolske snage sigurnosti pronašle su treću eksplozivnu napravu skrivenu u paketu poslanom poštom u vojnu bazu zračnih snaga u Torrejon de Ardoz u blizini Madrida, izvijestio je list El Mundo u četvrtak ujutro, javlja Reuters.

Dva pisma-bombe pronađena u srijedu upućena su ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu i proizvođaču oružja u Zaragozi, na sjeveru Španjolske, priopćila je policija.

Prva je eksplodirala nanijevši lakše ozljede ukrajinskom dužnosniku.

Španjolski premijer Pedro Sanchez potvrdio je da je i on zaprimio paket "sličan" pismu-bombi.

Naime, ured španjolskog premijera primio je 24. studenog pismo koje sadrži eksplozivnu napravu "sličnu" onima koje su primili ukrajinsko veleposlanstvo i španjolski proizvođač oružja u srijedu i zračna vojna baza u četvrtak, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Sigurnost oko javnih i diplomatskih zgrada bit će pojačana nakon niza pisama-bombi primljenih diljem zemlje, dodalo je ministarstvo.

Podsjetimo, policija je kasno sinoć potvrdila da ispituje moguću vezu između pismo-bombi poslanih ukrajinskom veleposlaniku u Madridu i španjolskoj tvrtki za proizvodnju oružja koja proizvodi raketne bacače i donira ih Kijevu.

Španjolski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:03