NESAVIJESNO LIJEČENJE

Sud ukinuo oslobađajuću presudu za troje bjelovarskih liječnika: Opet će im se suditi za smrt 15-mjesečne bebe

Imala je visoku tempraturu i kašalj, a na snimkama je bilo vidljivo povećano srce, na što nitko od liječnika nije obraćao pažnju

Opća bolnica u Bjelovaru

 Admir Buljubasic/Cropix/Cropix

Županijski sud prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i ukinuo presudu kojom je troje liječnika oslobođeno optužbe za nesavjesno liječenje 15-mjesečne djevojčice koja je zbog toga preminula, javlja Danica.hr.

Presudom i prihvaćenom žalbom predmet je vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjeno sudsko vijeće.

Općinski sud u Bjelovaru lani u svibnju oslobodio je troje liječnika bjelovarske Opće bolnice, Tomislava Miklića (72), radiologa Tomislava Hegeda (42) i pedijatricu Mariju Hiđa Čohar (68). Teretilo ih se da su u prosincu 2015. nesavjesnim liječenjem skrivili smrt malene djevojčice, odnosno da su od 13. studenog do 5. prosinca 2015. godine propustili pažljivo pregledati laboratorijske nalaze i rengenske snimke, zbog čega dijete su djetetu postavili pogrešnu dijagnozu.

Nesretna je djevojčica preminula je 5. prosinca 2015. u Općoj bolnici Bjelovar. Imala je visoku tempraturu i kašalj, a na snimkama je bilo vidljivo povećano srce, na što, prema optužnici, nitko od liječnika nije obraćao pažnju.

Malenu Mateu roditelji su 13. studenoga 2015. godine prvi puta doveli kod dr. Miklića, koji joj je odredio terapiju injekcijama dvaput dnevno u trajanju od sedam dana.

Prema riječima Mateinog oca, dr. Miklić je na kontroli rekao kako se vidi poboljšanje te da to potvrđuje i rendgenska snimka pluća.

No, roditelji su tvrdili kako se na toj snimci vidjelo i povećanje srca, što su liječnici zanemarili kao mogući uzrok. Njezino stanje od tada se pogoršavalo, nakon čega je preminula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 08:22