‘PAKAO!‘

Student iz Praga objavio jezivu fotografiju: ‘Zabarikadiran sam u svojoj učionici. Molim se da preživimo‘

Zaključali smo vrata prije nego što ih je napadač pokušao otvoriti. J... pakao, napisao je jedan od studenata
 Screenshot Twitter Jakob Weizman

Na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta u samom središtu Praga danas popodne dogodila se masovna pucnjava, u kojoj je, nažalost, ubijen veći broj ljudi, a mnogi su ranjeni, potvrdila je češka policija. Prema podacima policije, napadač je djelovao sam. Prema posljednjim podacima, ukupno je 11 mrtvih i 24 ozlijeđenih.

- Napadač je eliminiran!!! Cijela je zgrada trenutačno pod mjerama evakuacije i imamo nekoliko mrtvih te na desetke ranjenih - objavila je češka policija na X-u.

- Poslali smo sve raspoložive snage nakon dojave o pucnjavi. Nažalost, veliki je broj žrtava - rekla je glasnogovornica policije Jana Poštova koja nije htjela nagađati koliki je broj stradalih, ali je potvrdila da ima mrtvih.

Društvene su mreže preplavljene dramatičnim snimkama ljudi koji trče preko Karlovog mosta i pod pratnjom policije bježe što dalje od fakulteta.

Na nekim od snimaka jasno se čuju pucnjevi.

Izronila je i slika napadača koji u rukama drži predmet koji nalikuje na jurišnu pušku s optičkim ciljnikom u stilu notorne američke AR-15, koju koristi većina napadača u masovnim pucnjavama u SAD-u.

Za češki portal Blesk javio se i jedan profesor s fakulteta koji je potvrdio da je studentima i osoblju stigao mail da se zabarikadiraju.

- To smo i napravili, zabarikadirali smo se na drugom katu. Mislim da je pucnjava bila na četvrtom katu.

Jedan od studenata Jakob Weizman na X-u je objavio fotografiju zabarikadiranih vrata učionice i napisao: "Trenutačno sam zabarikadiran u svojoj učionici u Pragu. Napadač je mrtav, ali čekamo da nas evakuiraju. Molimo se da izađemo odavde živi. Zaključali smo vrata prije nego što ih je napadač pokušao otvoriti. J... pakao."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:23