TIJELO U KOFERU

Stravični detalji ubojstva djevojčice u Parizu: Kamere su snimile ženu koja ulazi za njom u lift...

Policija je priopćila da su u podrumu zgrade u kojoj je Lola živjela pronašli skalpel i selotejp te da se slučaj vodi kao ubojstvo

Ubijena djevojčica Lola i fotografija osumnjičene za zločin

 Facebook/

Francuska policija provodi istragu ubojstva 12-godišnje djevojčice Lole, koja je pronađena mrtva u plastičnom koferu nedaleko od svoje kuće u petak navečer u Parizu.

Tijelo djevojčice pronađeno je nekoliko sati nakon što su roditelji prijavili njen nestanak. Ruke, noge i usta bili su joj omotani ljepljivom trakom, a na vratu je imala više posjekotina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Mediji prenose da su na tijelu djevojčice bili urezani brojevi 0 i 1. Prema navodima, brojevi nisu naneseni bojom ili nožem, već nekim aparatom.

Obdukcija, koja je objavljena u subotu, pokazala je da je djevojčica umrla od posljedica gušenja.

Sigurnosne kamere na zgradi u kojoj je djevojčica živjela pokazuju da je 12-godišnjakinja, koja je bila odjevena u bijele hlače i svijetlu majicu, sa školskim ruksakom na leđima ušla u zgradu. Iza nje je koračala žena, za koju očevici tvrde da je kasnije iz zgrade izašla s koferom u rukama.

Osumnjičena žena, koja je nosila bijele tenisice, svijetle tajice i sivi džemper, uhićena je u subotu ujutro, zajedno sa svojom sestrom, saznaje Franceinfo od pouzdanog izvora.

Mediji prenose da osumnjičena i njena sestra imaju oko 20 godina.

Tijelo djevojčice pronađeno je u stambenom bloku u 19. arondismanu. Policija je priopćila da su u podrumu zgrade u kojoj je Lola živjela pronašli dokaze otmice te da se slučaj vodi kao ubojstvo.

Inspektori sada provjeravaju snimke nadzornih kamera koje su snimile osumnjičenu kako stoji ispred Loline zgrade i u rukama drži kofer.

Kamere su snimile kako osumnjičena ulazi u zgradu oko 15.20 sati u petak. Inspektori vjeruju da je kofer, koji je osumnjičena držala u ruci, isti onaj u kojem je u petak navečer pronađeno Lolino tijelo, nekoliko ulica dalje od zgrade u kojoj je živjela.

Jedan od susjeda kazao je da je vidio osumnjičenu kako nosi kofer dva sata nakon što je Lola nestala.

- Vidjeli smo da ulazi u zgradu, bila je sama. Sat i pol vremena kasnije vidjeli smo je s koferom. Pričala je s ljudima, djelovala je malo ludo - rekao je susjed.

Kaže i da je osumnjičena ostavila kofer na ulici dok je ušla u pekaru i kupila kroasan prije nego što je odvukla kofer dalje.

- S mukom je nosila taj kofer. Mislili smo da je to zato što su teški predmeti unutra, a ona je prilično vitka. Nikada ne bismo pomislili da je unutra tijelo. Bilo je 17 sati i ona je šetala okolo s tim koferom, čak ga je i ostavila ispred kafića i otišla u pekaru preko puta kupiti kroasan kao da se ništa nije dogodila - prepričava svjedok.

Majka ubijene djevojčice je otišla u policijsku stanicu oko 17 sati, zabrinuta što joj se kćer nije vratila kući iz škole.

Na društvenim mrežama objavila je fotografiju Lole uz navode da je posljednji put viđena u 15.20 sati kako ulazi u zgradu, a za njom i nepoznata žena.

"Uzbuna! Oteta je naša kći Lola. Posljednji je put viđena u društvu djevojke koju ne poznajemo na ulazu u našu zgradu. Molim vas, pomozite nam!", napisala je majka te je objavila i screenshot s nadzorne kamere.

Manje od šest sati kasnije jedan beskućnik je pozvao policiju i rekao da je pronašao kofer i tijelo djeteta unutra. Poziv je stigao oko 23.30 sati.

Policija je privela nekoliko osoba, uključujući osumnjičenu ženu koja je viđena kako nosi kofer i beskućnika koji je prijavio da je pronašao Lolino tijelo.

Javni tužitelj je za BFMTV potvrdio da su u jednoj od podrumskih prostorija Loline zgrade otkriveni znakovi borbe. Policija je također pronašla selotejp i skalpel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:45