TRAGEDIJA ŠOKIRALA DRŽAVU

STRAVIČNI DETALJI IZ BMW-a SMRTI 'Iz rijeke su dopirali panični krikovi, svi smo se sledili od jeze'

Troje mladih utopilo se u subotu u nesreći koja se dogodila u Beogradu

Glazbenik Vladan Đorđević (27) iz Pančeva bio je jedan od dvadesetak ljudi iz restorana "Carska ohota" koji su izvlačili troje mladih nakon što su BMW-om sletili u Dunav u Beogradu.

- Svi smo krenuli zvati Hitnu i policiju. Dok smo trčali prema Dunavu iz mraka su dopirali vapaji "Pomozite, upomoć!". Odjednom smo se našli ispred rijeke, držali se za ruke i u živom lancu izvlačili ih iz vode - kazao je Vladan Đorđević u jezivoj ispovijesti za srpski Blic .

Kaže da je troje mladih panično vrištalo, a zaštitari su ih pokušali umiriti. Govorili su im da skupe snagu i dođu bliže obali. Zatim su ih počeli izvlačiti jednog po jednog.

Đorđević se prisjeća da se Luka Višnjić nije mogao pomaknuti.

- Vidio sam da mu je ruka ozlijeđena jer radim u Hitnoj. Čim smo ga izvukli stavio sam ga na bok. Prvo smo izvukli djevojku, pa vozača, pa Luku. Više se ništa nije čulo - kroz jezu se prisjetio Đorđević stravičnih trenutaka.

Ozlijeđene su odnijeli u restoran, a zatim je krenula nova agonija.

- Dečko koji je vozio počeo je vikati: " Jankela je u prtljažniku! Vadite ga!" Jedna gošća je zagrlila ozlijeđenu Milicu, koja je vikala: "Dušane, a Beba!" A onda su počeli vikati: "Beba, Beba!" Sledili smo se. Opet smo izašli van, ali ništa se nije čulo, na površini nije bilo ničega - kaže Đorđević.

Dodao je da su svi reagirali kao jedan, te da bi svatko normalan učinio isto na njihovom mjestu.

Podsjetimo, Dušan Jovanović (19) vozio je BMW bez dozvole, pijan, te je brzinom većom od 110 km/h sletio ravno sa šetališta u Dunav.

U nesreći su poginuli Nemanja Antić (18), Miloš Janković (20) i djevojka Anastasija Stajić (16), ozlijeđeni su Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), dok je vozač Dušan Jovanović ostao neozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:12