BIVŠI ŠEF MMF-a

Strauss Kahnu ne cvjetaju ruže: Supruga platila milijune dolara da ga izvuče iz zatvora, a sad ga izbacila iz stana

Supruga Dominiquea Strauss-Kahna dugo ga je podržavala, ali sada je odlučila da joj je dosta
Former International Monetary Fund leader Dominique Strauss-Kahn, right, exits Manhattan Criminal Court with his wife Anne Sinclair, after his arraignment on charges of sexually assaulting a Manhattan hotel maid Monday, June 6, 2011, in New York. Strauss-Kahn pleaded not guilty. (AP Photo/ Louis Lanzano)
 AP

Seksualnim aferama oblaćeni bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss Kahn ponovno je središnja tema francuskih medija . Iako ne navode izvor, celebrity časopis Closer objavio je informaciju da bivša TV voditeljica i komentatorica francuskog kanala BFM Anne Sinclar i njezin suprug više ne žive zajedno nakon što je novinarka od Strauss-Kahna prije mjesec dana zatražila da se iseli iz apartmana na Place des Vosges, jednom od najstarijih i naljepših pariških trgova. Informacija se poput groma proširila Francuskom i prije nego se tiskano izdanje časopisa moglo naći na kioscima.

Sada živi skromnije

Naime, francuski mediji već tjednima spekuliraju o problemima u privatnom životu Strauss-Kahna i Anne Sinclair, a da se nešto događa bilo je posve jasno još prije nekoliko tjedana budući da se poznata novinarka na promociji dokumentarnoga filma poznatog francuskog književnika i filozofa Bernard-Henrija Lévyja pojavila sama. Dominique Strauss-Kahn već mjesec dana živi u jednom drugom, znatno skromnijem apartmanu te je zbog raskida sa suprugom potpuno shrvan i depresivan.

Mediji sada nagađaju kako Anne Sinclair više nije mogla trpjeti Strauss-Kahnovu frustriranost zbog nemogućnosti da pronađe bilo kakav ozbiljniji poslovni angažman, ali i zbog gubitka političkoga utjecaja. Iako je njezina potpora Strauss-Kahnu tijekom brojnih afera mnoge iznenadila, čini se da je ova bogata nasljednica poznatog trgovca umjetninama Paula Rosenbergaipak konačno rekla dosta. Sreća se, čini se, potpuno okrenula protiv ovoga para.

Dobila otkaz

Naime, Anne Sinclair nedavno je, u jeku predsjedničke kampanje, otpuštena s jedne od gledanijih francuskih TV postaja BFM.

Razlog je odluka njujorškog suda da nastavi istragu u građanskoj parnici o prošlogodišnjim događajima i još uvijek nedokazanom silovanju sobarice Nafissatou Diallo. Naime, uredništvo TV postaje smatralo je da ova poznata francuska novinarka, koja je diplomirala pravo i političke znanosti, ne može objektivno obavljati posao s obzirom da je njezin suprug još jednom optužio tadašnjeg predsjednika Nicolasa Sarkozya, da mu je cijelu aferu oko silovanja sobarice podmetnuo. No, Anne Sinclair vrlo brzo dobila je novi angažman te je karijeru novinarke nastavila kao urednica jednog francuskog internetskog portala. .

Protiv nekadašnjeg favorita predsjedničkih izbora, socijalističkog kandidata Strauss-Kahna vodi se građanska parnica zbog seksualnog zlostavljana sobarice Nafissatou Diallo u jednom njujorškom hotelu u svibnju prošle godine, no u međuvremenu se pokrenula još jedna istraga, ovaj put s druge strane Atlantika, pred francuskim sudom u kojoj se Strauss-Kahna tereti za umiješanost u lanac prostitucije.

Brojne seksualne afere njezina supruga košale su ovu nekadašnju heroinu modernoga doba, ne samo televizijskoga posla, već i ugleda. Mnoge se kontroverzi vezuje za njezinu bezrezervnu potporu suprugu, s kojim je u braku 20 godina, tijekom brojnih skandala u koje je bio upleten , te se u javnosti počao preispitivati njezin zdravi razum.

Avantura s radnicom

Neposredno nakon što je preuzeo funkciju čelnog čovjeka MMF-a, Strauss - Kahn se našao u aferi zbog izvanbračne veze s jednom zaposlenicom u Washingtonskom uredu.

No, poznata novinarka tada je na svojem blogu napisala kako se ona i suprug vole jednako kao i prvoga dana te kako se takve stvari događaju u životima mnogih parova.

Također je navela da je tadašnja avantura s tom zaposlenicom iza njih te da su spremni okrenuti novu stranicu. No, vrlo brzo počele su se redati druge afere, među kojima i najveća ona za silovanje američke sobarice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 17:14