PRIJETEĆA ISHA

Strašna oluja paralizirala Irsku: Vjetrovi čupaju drveća iz korijena, 170.000 objekata bez struje

Srušena su mnoga stabla i električni vodovi zbog čega vatrogasci imaju pune ruke posla

Kaos u Irskoj zbog oluje Isha

 Facebook, X, Profimedia

Aviokompanije su otkazale 148 odlaznih i dolaznih letova u zračnu luku u Dublinu zbog oluje koja će bjesniti ostatak dana, rekao je operater zračne luke.

Oluja Isha također je primorala slijetanje 24 zrakoplova do 17:00, dok je 27 zrakoplova usmjereno u druge zračne luke, objavila je zračna luka Dublin na platformi X.

Irska nacionalna meteorološka služba Met Eireann izdala je narančasto vremensko upozorenje rano u nedjelju za većinu zemlje, uključujući i Dublin, što znači da vjetrovi značajno mogu utjecati na ljude, infrastrukturu i aktivnosti u tome području.

Irish Times javlja da je u nedjelju navečer uslijed oluje 170.000 kućanstava i tvrtki ostalo bez struje. Crveni meteoalarm proglašen je za pokrajinu Donegal.

Dijele se katastrofične snimke posljedica oluje Isha. Visoki valovi na obali svjedoče o razornoj snazi vjetrova. Srušena su mnoga stabla i električni vodovi zbog čega vatrogasci imaju pune ruke posla. Snažni vjetrovi čupaju drveće iz korijena u dijelovima pokrajine Kerry. Zbog srušenih stabala blokirane su neke prometnice.

Zračna luka Schiphol u Amsterdamu otkazala je 130 letova predviđenih za ponedjeljak kao preventivnu mjeru zbog snažnih vjetrova koji se očekuju kad oluja Isha dođe do Nizozemske, priopćila je zračna luka u nedjelju.

image

Valovi u Dorsetu

Paul Silvers/Swns/Swns/Profimedia/Paul Silvers/swns/swns/profimedia
image

Oluja Isha prijeti britanskoj obali

-/Instar Images/Profimedia/-/instar Images/profimedia
image

Srušeni sat u Galwayu

Niall Carson/Pa Images/Profimedia/Niall Carson/pa Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:38