DRITANOV ‘POKRET‘

Stranka crnogorskog premijera o Oluji: ‘Da se nikad ne ponovi, tadašnja politika bila je pogubna‘

Iz građanskog pokreta URA poručuju da su Crnoj Gori, ali i čitavoj regiji potrebni mir i stabilnost

Dritan Abazović

 Amir Hamzagic/Ata Images/Profimedia/Amir Hamzagic/Ata Images/Profimedia

Crnogorski građanski pokret URA, na čelu s crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, oglasio se povodom 27. obljetnice operacije Oluja. Iz URA su poručili da "suosjećaju sa svim nevinim žrtvama stradalim u tom zločinu", prenosi portal Dan.

- Da se nikad ne ponovi. Ovo je jedan od datuma koji nas podsjeća na pogubnost tadašnje politike, a koju i danas forsiraju određeni politički krugovi i partije. Ovakvi datumi su i opomena našoj i svim budućim generacijama da ne smijemo dozvoliti da nas politike koje propagiraju mržnju i nacionalne tenzije odvedu u neke nove sukobe - naveli su iz GP URA na Facebooku.

Poručuju da su Crnoj Gori, ali i čitavoj regiji potrebni mir i stabilnost.

Jedino tako ćemo zajedničkim snagama krupnim koracima koračati prema nekoj boljoj budućnosti i europskoj perspektivi, istakli su iz GP URA.

Podsjetimo, Oluja je bila legitimna akcija oslobađanja hrvatskog teritorija. Egzodus oko 200 tisuća Srba iz Krajine se uistinu dogodio, ali kako pokazuju brojni dokumenti vojske i političkog vrha SAO Krajine te preporuka iz Beograda, da je evakuacija - poslije pretočena u egzodus - planirana i dogovorena na relaciji Krajina - Beograd. Velika većina Srba bježala je iz SAO Krajine ne samo pred hrvatskom vojskom, bojeći se osvete, nego i zbog svijesti i straha od onoga što su neki njihovi pripadnici činili i učinili tijekom svih godina rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:53