IMA NOVU GLAVU

Stradao prvi službeni portret kralja Charlesa, aktivisti bijesni: ‘Pogledajte samo što radi to kraljevsko društvo!‘

Animal Rising je objavio da žele skrenuti pozornost na njihovu nedavnu istragu koja je razotkrila okrutnost na 45 farmi RSPCA-a

Aktivisti vandaliziraju portret kralja Charlesa

 Twitter

Aktivisti za zaštitu životinja vandalizirali su prvi službeni portret kralja Charlesa. Radi se o prvom službenom portretu britanskog monarha nakon njegove krunidbe koji je izazvao mnogo polemike.

Aktivisti organizacije Animal Rising su na kraljevu glavu zalijepili lice Wallacea, lika iz poznatog crtanog filma ‘Wallace i Gromit‘, napravljeno od plastelina.

Grupa je na društvenim mrežama podijelila video akcije u galeriji Philip Mold u Londonu na kojem dvoje aktivista lijepe lice animiranog lika Wallacea preko Charlesovog sa slike Jonathana Yeoa.

Također su zalijepili oblačić na kojem je velikim slovima pisalo:

‘Bez sira, Gromite. Pogledajte svu ovu okrutnost na farmama RSPC-a!‘

Animal Rising je objavio da je cilj akcije skrenuti pozornost na njihovu nedavnu istragu koja je razotkrila okrutnost na 45 farmi RSPCA-a (Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama).

Pozivajući kralja da prestane podupirati tu dobrotvornu organizaciju dok okrutnost prema životinjama ne prestane, skupina je rekla: ‘Igrali smo na kraljevu ljubav prema Wallaceu i Gromitu i njegov status kraljevskog pokrovitelja RSPCA-e.‘

Animal Rising sebe opisuje kao nenasilnu organizaciju koja radi na održivoj budućnosti u kojoj čovječanstvo ima pozitivan odnos prema životinjama i prirodi.

image

Potret kralja Charlesa umjetnika Jonathana Yeoa

Henry Nicholls/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 15:49