ŽIVI U STRAHU

Stomatolog koji je tvrdio da je i Višnjić njegov pacijent u velikom problemu: Gošća ne želi otići iz luksuzne vile, a nije mu dužna ništa platiti!

Luksuzno utočište nalazi se na imanju veličine 900 kvadratnih metara, ima bazen i panoramski pogled na grad
 Instagram/drsaschajovanovic

Poznati holivudski stomatolog Sasha Jovanović, koji je svojevremeno tvrdio da je Goran Višnjić njegov pacijent i pokretao edukacijske centre u Dubrovniku, našao se u velikim problemima zbog vile koju je iznajmljivao preko Airbnb-ja. Vilu u Kaliforniji vrijednu 3,8 milijuna dolara otela je gošća Elizabeth Hirschhorn koja je u njoj provela više od 540 dana, a sad odbija otići osim ako joj ne plati 100.000 dolara, prenosi Daily Mail.

Jovanović je navodno pansion iznajmio bez prijave i uporabne dozvole. Ustanovljeno je da je na posjedu i tuš izgrađen bez dozvole. Kalifornijski zakon to smatra ilegalnim iznajmljivanjem zbog čega gošća uopće nije trebala plaćati stanarinu. Još jedna stavka kalifornijskog zakona kaže da stanodavac ne može izbaciti stanare bez pravnog razloga. S obzirom na to da objekt nije registriran za najam, pravni položaj ostaje mutan.

Stomatolog kaže da živi u strahu u vlastitom domu jer nije siguran do kad će gošća biti prijateljski nastrojena. Njeni odvjetnici osudili su stomatologa.

- Prekršio je zakon i pokušao zaraditi ilegalno iznajmljujući pansion. Kad je uhvaćen u prevari, umjesto da učini pravu stvar, pribjegao je maltretiranju i podnošenju neozbiljnih tužbi koje sadrže lažne priče kako bi prikrio tragove, rekla je odvjetnik Colin Walshok.

Luksuzno utočište nalazi se na imanju veličine 900 kvadratnih metara, ima panoramski pogled na Los Angeles i bazen. Stomatolog je kuću u Los Angelesu kupio 1995. godine po cijeni od 750.000 dolara i od tada tamo živi. 2009. godine ju je renovirao i dodao joj pansion.

Pansion se prvotno koristio kao igraonica za Jovanovićevih dvoje djece, a 2019. postavljen je na Airbnb za kratkoročni najam po cijeni od 215 eura za jednu noć. Prema sudskim dokumentima, Jovanović je gošći odobrio šestomjesečni boravak od 13. rujna 2021. do 19. ožujka 2022. što je ukupno 187 noćenja po cijeni 105 dolara za noć.

Ukupno je zaradio 19.833 dolara, Hirschorn je naknadno produljila boravak za 24 dana te je trebala izaći 12. travnja. Stvari su postale neprijateljske kad je pozvala vlasnika da popravi električne rolete. Jovanović je primijetio da oko sudopera ima plijesni i oštećenja za koje tvrdi da ih nije bilo prije njenog boravka.

Ponudio je gošći da joj plati smještaj u hotelu dok sanira nastalu štetu što je ona odbila zbog Covida, također je objasnila da je osjetljiva na kemikalije i priložila liječničku potvrdu. Jovanović joj je tad predložio da preseli u njegov dom dok traje sanacija što je odbila zbog alergije na mačke. Hirschorn sad tuži domaćina jer ju je neprimjereno pozvao da useli u njegovu kuću.

Kad je postalo jasno da neće otići, stomatolog joj je poslao mail u kojem stoji da nema rezervaciju nakon 12. travnja te da će njen boravak biti smatran neovlaštenim ulaskom u posjed. No gošća nije otišla. Kad je u 2023. podignuta tužba protiv Hirschorn, prekoračila je boravak za 408 dana i trenutno stanuje tamo bez dopuštenja vlasnika.

Jovanović je gošću tužio za kršenje ugovora o najmu, naknadu štete zbog neosnovanog bogaćenja, nemar i neovlašteni pristup nekretnini. Sudac je odobrio zahtjev gošće za odbacivanje pritužbi s obrazloženjem da nema pravne osnove za tužbu. Hirschhorn i Jovanović i dalje žive samo nekoliko koraka jedan od drugoga.

Stomatolog je ne može izbaciti s imanja jer se kvalificirala za nedavno usvojenu odredbu Just Cause jer je u jedinici provela više od šest mjeseci, a prema novog zakonu stanodavac mora imati zakonski razlog za iseljenje stanara. Ilegalna stanarka tvrdi da joj je Jovanović dužan vratiti svu plaćenu stanarinu jer je bez dozvole maksimalna cijena najma 0 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:11