ISTRAGA O VLAKU SMRTI

'ŠTO DA UČINIM? SJE... SAM!ŽELIM UMRIJETI' Crna kutija otkrila strojovođin poziv upomoć. Odbija surađivati s istražiteljima

U željezničkoj nesreći u Španjolskoj poginulo je 80 i ozlijeđeno 140 ljudi.
 AFP

NOVO 22:09 - Strojovođa vlaka koji je u srijedu iskočio iz tračnica u Santiagu de Compostelli u Španjolskoj pri čemu je poginulo 78 ljudi, odbio je u petak odgovarati na pitanja istražitelja koji su ga željeli ispitati u bolnici, doznaje se u petak od policije.

Ozlijeđeni strojovođa "koji je smješten pod nadzor" zbog neopreza odbio je odgovarati na pitanja policije i bit će što prije izveden pred suca, rekla je jedna glasnogovornica policije.

--------------------------

MADRID - Crna kutija iz španjolskog vlaka koji je izletio iz tračnica pri čemu je poginulo najmanje 80 ljudi, a ozlijeđeno je 140, zabilježila je vozačev glas koji moli za pomoć ne znajući što učiniti u trenutku kad je vlak iskočio iz tračnica i viče: 'Sje... sam, želim umrijeti', kazali su istražitelji.

VOZAČ VLAKA SMRTI SE NA FACEBOOKU HVALIO O LJUBAVI PREMA BRZINI Pisao kako voli pritisnuti gas

Francisco Jose Garzon, koji je danas zadržan na policijskom ispitivanju i potom pritvoren, bio je za kontrolnom pločom kada se brzi vlak zaletio u zid brzinom od 190 km/h u blizini grada Santiago de Compostela u srijedu uvečer.

VIDEO: 'MI SMO SAMO LJUDI! |NADAM SE DA NEMA MRTVIH, |IMAT ĆU IH NA SAVJESTI!' |Prve riječi strojovođe iz zgnječene kabine vlaka smrti

Uređaj je otkrio očajnički poziv središnjoj kontrolnoj sobi Alvia Trainsa.

- Iskočili smo iz tračnica, obavijestio je kompaniju dok se oko olupine vagona slijegala prašina. - Što da radim? Što bih trebao učiniti? Sje..o sam. Želim umrijeti.

Strojovođa (52), čija je fotografija u četvrtak objavljena u svim medijima, nije uspio zakočiti na vrijeme, a vozio je brzinom od 190 km na sat na mjestu na kojemu je ograničenje brzine 80 km/h, prenio je list El Pais.

Strojovođa je prekasno počeo kočiti na mjestu na kojemu nije dopuštena tolika brzina, piše El Mundo. Galicijska policija u petak je izvijestila da je lakše ozlijeđen strojovođa najprije hospitaliziran, a nakon liječničkog pregleda priveden zbog nemara.

Tragedija se dogodila u srijedu u 20.41 kada je nekoliko vagona iskočilo iz tračnica samo četiri kilometra od kolodvora u Santiagu. Prema izjavama svjedoka, u trenutku nesreće čula se glasna eksplozija. U vlaku je bilo 247 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:11