GRAD U KOLAPSU

Srpska prijestolnica se probudila u kaosu kakav se ne pamti: Pogledajte šokantne snimke iz Beograda

Žestoka oluja stvarala je probleme u većem dijelu Srbije

Bujične poplave u Beogradu

 X, Instagram/

Jako nevrijeme ponovno je zahvatilo glavni grad Srbije jutros iza sedam sati, a danas je cijeli dan na snazi crveni meteoalarm za gotovo cijelu Srbiju

Žestoka oluja stvarala je probleme u većem dijelu Srbije, a osobito dramatični prizori stižu iz Beograda. Srušeno drveće na Novom Beogradu, požari uslijed udara groma, vodopadi u četvrti Rakovica, spašavanje iz bujice na Petlovom brdu, oštećena jedna od najskupljih zgrada u gradu – samo su neki od njih, prenosi portal Nova.rs.

Kiša koja od jutros pada u Beogradu izazvala je kolaps u većem dijelu prijestolnice, ali najšokantniji prizori stižu iz općina Rakovica i Čukarica. Na Rakovici je, doslovce, nastao vodopad, kako se vidi na snimkama, dok je na Čukarici snimljen gejzir.

U većem dijelu grada stvaraju se gužve, a vozila se bore sa ogromnom količinom padalina na više mjesta u gradu. Nevrijeme je prethodno pogodilo i gradove Ruma, Novi Sad i Inđija.

Kako se može vidjeti na snimci koju je zabilježila ekipa TV Nova, velike količine vode slijevaju se niz ulice na Banovom Brdu. U jednom dijelu se vidi i pravi mali gejzir na sredini ulice.

Vozila se kreću otežano kroz Banovo brdo u pravcu centra grada. U susjednoj općini Rakovica snimljen je još šokantniji prizor – zbog količine vode koja se slijeva u Ulici 17. listopada nastao je „vodopad“.

Snimka, koji je ubrzo postala viralna, dobila je i nastavak. Na Instagram stranici Moj Beograd osvanula je još jedna snimka bujice u istoj ulici.

„Ulica 17. listopada, drugi dio. Ovaj automobil sa snimke je počeo plutati i otišao“, navodi se uz snimku.

Na Petlovom brdu odvijala se prava drama zbog bujice koja je nastala.

Kako se može vidjeti na snimci koja je objavljena na Instagram profilu 192, radnik Gradske čistoće pomogao je jednoj ženi koja je zapela u bujici. Pokušavala je zadržati ravnotežu u nabujaloj vodi, ali je nekoliko puta pala u vodu.

„Trči, žena se davi“, čuje se u jednom trenutku na snimci, nakon čega se vidi kako radnik Gradske čistoće prilazi ženi kojoj je bujica ugrozila život.

Na društvenim mrežama redaju se sarkastični komentari da je Vučić konačno ‘Beograd na vodi‘ približio narodu.

‘Vučić je uspio, Beograd je na vodi, samo nije lijepo što ste prešutjeli da će voda biti s fekalijama‘, ‘Je li sad cijeli Beograd, Beograd na vodi‘, ‘I Voždovac je Beograd na vodi‘, samo su neki od njih.

Podsjetimo, ‘Beograd na vodi‘ je kontroverzni projekt izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa koji je osporio veći dio javnosti u Srbiji, a investitori su iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 09:12