VRATILI MU 'SITNIŠ'

SRPSKA CARINA ZAPLIJENILA SLOVENCU 390.000 EURA 'Nemojte mi uzeti novac, dobio sam ga na lutriji!'

Bajakovo, 160210.Bajakovo - Carinici zaplijenili 44.000 parfema u turskom sleperu, a kod bracnog para na putu iz Srbije nasli neprijavljenih 560.000 eura. Na fotografiji zapljenjeni parfemi.Foto: MUP / Carina / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

Državljanin Slovenije Ž. D. morat će srbijanskim carinskim vlastima i pravosudnim vlastima objasniti otkuda mu skoro 400.000 eura koji su u noći između nedjelje i ponedjeljka nađeni u njegovom koferu na odjelu izgubljene prtljage beogradske zračne luke Nikola Tesla.

Pokušaj krijumčarenja 390.000 eura spriječen je tijekom prošle noći, kada su devize otkrivene rendgenskom kontrolom kofera izgubljenog prije dva dana, 30. svibnja, priopćila je srbijanska Uprava carina.

U koferu su bile pretežito novčanice od 20 i 50 eura, a četrdesetšestogodišnji Slovenac je, na pitanje carinika ima li što za prijaviti, rekao da nosi samo osobne stvari, ali je kasnije priznao da u prtljagu ima veću sumu novca.

Na pitanje da objasni otkud mu tolika količina novca i zašto nije prijavio carinicima, Ž. D. je rekao kako je, navodno, prije desetak godina novac dobio na lutriji u Sloveniji, a zaboravio je naknadno ga prijaviti "jer se uplašio da mu prtljag neće biti pronađen".

Državljaninu Slovenije, koji je prije dva dana doputovao iz Barcelone preko Atene, vraćen je dopušteni iznos od 10.000 eura, a ostatak je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, navodi se u priopćenju srbijanske carine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 06:27