VELIKA BRITANIJA

Špijun nije ubijen nego je umro od posljedica seksualne igrice?

Stručnjak za dekodiranje i matematički genij radio je za supertajnu britansku agenciju
 AP

LONDON - U stanu britanskog špijuna čije je poluraspadnuto tijelo otkriveno u ponedjeljak strpano u sportsku torbu u jednom stanu u Londonu pronađena je oprema za vezanje i drugi rekviziti za sado-mazo seksualne igrice, a policija vjeruje i da je špijun koristio usluge muškog escorta, piše The Times.

Ne zna se uzrok smrti

Mediji tvrde da detektivi ne znaju je li pronađene predmete ostavio ubojica ili su bili vlasništvo špijuna Garetha Williamsa (30), koji je radio u vladinu komunikacijskom središtu (GCHQ), obavještajnoj agenciji zaduženoj za prisluškivanje, toliko tajnoj da su do 70-ih vlasti negirale da postoji. Budući da je tijelo ležalo u stanu otprilike dva tjedna, forenzičari još nisu utvrdili uzrok smrti - nema uboda i prostrijelnih rana niti očitih znakova gušenja, a kako nisu pronađeni znakovi provale, detektivi vjeruju da je znao ubojicu, ako ga je uopće i bilo - jer je moguće da je umro zbog posljedica seksualne igre koja je krenula krivo.

Često putovao u SAD

Scotland Yard vjeruje da je Williamsova smrt povezana s njegovim privatnim životom, a ne supertajnim poslom kojim se bavio. Prijatelji su Williamsa, koji je posljednju godinu bio na posudbi iz GCHQ-a u vanjskoj obavještajnoj službi MI6 (a prema putovanjima u SAD pretpostavlja se da je surađivao i s tamošnjom vojnom obavještajnom službom NSA), opisali kao povučenog i inteligentnog mladića, koji je obožavao biciklizam i teretanu. U GCHQ-u se bavio šifriranjem i dekodiranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:27