VELIKA AKCIJA

Specijalne jedinice kosovske policije upale u većinski srpsko selo, mediji javljaju da je 10 uhićenih

Glavni tužitelj Osnovnog tužiteljstva u Uroševcu izjavio je kako je riječ o istrazi zlouporabe službenog položaja, odnosno davanja mita

Policija na Kosovu/Ilustracija

 Armend Nimani/Afp/Profimedia

Specijalne jedinice kosovske policije jutros izvode akciju u Štrpcu, kako javljaju srpski i kosovski mediji, a za sada mediji izvještavaju o najmanje 10 uhićenih.

Glavni tužitelj Osnovnog tužiteljstva u Uroševcu, Šukri Jašari, izjavio je kako je riječ o prvoj fazi istrage zlouporabe službenog položaja, odnosno davanja mita, navodi Reporteri, a prenosi B92.

Kako je prenio list, Jašari je ranije rekao da uhićenja nema te da je akcija u tijeku, no kosovski mediji ubrzo su izvijestili o deset uhićenih, kako je prenijela i Koha Ditore.

Gazeta Expres navodi da je pretreseno više od 10 lokacija, imanja i kuća bivšeg predsjednika općine Štrpce i drugih dužnosnika Srpske liste.

Kako javljaju neki kosovski mediji, među uhićenima je i bivši predsjednik općine Štrpce, direktor Urbanizma, još nekoliko dužnosnika i vlasnika tvrtki, prenosi B92.

Oni se terete, kako se navodi, da su počinili kaznena djela primanje mita i zlouporaba službenog položaja ili ovlasti, priopćilo je Osnovno tužiteljstvo u Uroševcu.

Kako doznaju Novosti, općina je u trenutačno u blokadi, blokirane su i sve ulice.

Koha Ditore navodi kako je riječ o korupciji prilikom izgradnje objekata na Brezovici te da im je u policiji rečeno kako će detalji biti poznati nakon okončanja akcije.

U Štrpcu su većina stanovnika Srbi.

Direktor srpskog Ureda za Kosovo Petar Petković ocijenio je kako je upad specijalne kosovske policije u Štrpce i privođenje više ljudi još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini "i novi teror" kosovskog premijera Albina Kurtija, prenio je B92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:09