TURISTIČKI ZAOKRET

Španjolci odlučili stati na kraj razuzdanim Britancima, uvode novo pravilo: ‘Ma padaju s balkona, dosta je bilo...‘

Britanska ambasada u Madridu te španjolske vlasti provode intenzivnu kampanju kojima neke od najpopularnijih španjolskih destinacija

Party na Ibizi, Ilustrativna fotografija

 Chris Mclennan/Alamy/Alamy/Profimedia/Chris Mclennan/Alamy/Alamy/Profimedia

Britanci koji ovo ljeto planiraju odmarati u nekim od all-inclusive resorta na Mallorci ili Ibizi neće više imati pristup razuzdanim zabavama - naime, Španjolci su odlučili stati na kraj razularenom britanskom ponašanju koje nerijetko završava i teškim fizičkim ozljedama pa im tako od ovog ljeta uvode limit od maksimalno šest alkoholnih pića dnevno, alkohol se neće servirati između 21:30 i 8 sati ujutro, primjenjivat će se i strogi dress code, a bit će zabranjeno reklamirati partije na plažama ili skakanje s balkona što je bila jedna od zabava u kojima su Britanci dosad najčešće stradavali, piše iNews.co.uk.

Svima onima kojima je to smiješno Španjolci nude neka pročitaju priču britanskog turista Jacka Jenkinsa koji je 2018. zadobio teške fizičke ozljede nakon što je pao s balkona u Magalufu, a o iskustvima nekih drugih Britanaca može se saznati samo iz priča jer se neki od njih kućama nisu vratili živi. Poput turista koji je prošlog tjedna pao s balkona na sedmom katu hotela, također u Magalufu te nažalost poginuo.

Britanska ambasada u Madridu te španjolske vlasti tako provode intenzivnu kampanju kojima neke od najpopularnijih španjolskih destinacija za razuzdane partije žele pretvoriti u obiteljska ljetovališta, a u čemu im najveće probleme rade upravo britanski turisti kojih se ove godine u Španjolskoj očekuje rekordni broj.

Magaluf je inače najpopularnije ljetovalište za Britance koje oni u sprdnji nazivaju "Shagaluf", a destinacija je ozbiljno srozala svoju reputaciju još 2014. godine nakon što je svijet obišla snimka britanske turistkinje koja u noćnom klubu, u zamjenu za piće, nad nekolicinom muških posjetitelja obavlja oralni seks.

Svi turisti koji odsjedaju u all-inclusive resortima na Balearima tako od ovog ljeta neće više moći dnevno popiti više od šest alkoholnih pića, a u Magalufu, Palma de Mallorci i Ibizi alkohol se uopće neće prodavati nakon 21:30 sati. U nekim resortskim restoranima bit će zabranjeno dolaziti u majicama s nogometnim klubovima jer to potiče uživanje u alkoholu, a u pojedinima se neće biti moguće šetati s đinđama kupljenima na lokalnim štandovima, kao što su imitacije zlatnih lanaca, šeširima kišobranima i sličnim.

S razuzdanim pijankama koje se na španjolskom nazivaju 'botellones' bore se i u Barceloni, ali zasad još nisu osmislili način kako ih smanjiti.

"Turizam ispada više nije dobrodošao u Španjolskoj. To nije format odmora kakav želimo reklamirati", kazao je španjolski državni tajnik za turizam Fernando Valdes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:22