ŠEF ZEMUNSKOG KLANA

ŠPANJOLCI ĆE IZRUČITI BEOGRADSKOG MAFIJAŠA Želi u srpski zatvor i nada se smanjenju kazne

Šef Zemunskog klana Luka Bojović osuđen je u Madridu na 18 godina za organiziranje kriminalne grupe

Kad presuda Luki Bojoviću postane pravomoćna, Španjolska će krenuti u postupak izručenja bivšeg šefa Zemunskog klana.

Bojović je prošlog tjedna u Madridu osuđen na 18 godina zatvora, vrlo visoku kaznu s obzirom na to da sud nije prihvatio svjedočenje Sretka Kalinića da je Bojović odgovoran za ubojstvo njihova bivšeg sudruga Milana Jurišića.

Bojović je u Madridu osuđen na 18 godina za držanje oružja, falsifikat i organiziranje kriminalne grupe, prenio je novinarima Politike Bojovićev odvjetnik Borivoje Borović. Kazne bi u Srbiji za ista kaznena djela bile bar upola manje, kaže odvjetnik. Bojović bi mogao tražiti odsluženje kazne u Srbiji, a presuda se ne mora automatski priznati, nego može biti prilagođena kaznenoj politici Srbije, rekao je odvjetnik.

Ubojica Zemunskog klana Sretko Kalinić svojim svjedočenjem omogućio je hapšenje Bojovića, Vladimira Milisavljevića Budale, Vladimira Mijanovića i Siniše Petrića u veljači 2012. godine u Valenciji.

Milan Jurišić je 2006. u Madridu ubijen udarcima čekića. Srbija je odmah nakon uhićenja 2012. tražila izručenje Bojovića, Milisavljevića i Petrića i Španjolska je to odobrila, ali poslije okončanja procesa u Madridu. Bojoviću se u Beogradu sudi za ubojstvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubojstva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

U međuvremenu su se bivši pripadnici Zemunskog klana međusobno optuživali za niz drugih zločina, piše Politika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 21:03