PROMETNI KOLAPS

Snježni kaos u Njemačkoj, kolona dugačka 30 km, Hrvat zarobljen: ‘Stojimo na mjestu već 16 sati, ovo još nisam doživio‘

U sudaru pet vozila na snijegu i ledu na A44 ozlijeđeno je šest osoba

Gužve u Njemačkoj kod Neustadta u Falačkom Porajnju

 Thomas Frey/Dpa Picture-alliance Via Afp

Zimski uvjeti i dalje prave probleme u Njemačkoj, osobito u prometu, a problemi se tek očekuju jer se u mnogim dijelovima Njemačke očekuju velike količine svježeg snijega, prenosi Fenix Magazin.

U pojedinim gradovima nastava je otkazana, a vozače se upozorava na stvaranje snježnih nanosa.

Više od 300 od ukupno oko 1.000 letova je otkazano u zračnoj luci u Frankfurtu.

Trenutno su ponovno moguća i polijetanja i slijetanja. Još uvijek je nejasno hoće li se broj otkazanih letova povećati tijekom jutra. Mole se putnici da prije dolaska u zračnu luku provjere status svog leta na web stranicama zračnih prijevoznika i da imaju dovoljno vremena, s obzirom na 20 kilometara prometnih gužvi na A3 i A4 na jugu Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Velike su kolone vozila na autocestama na jugu Sjeverne Rajne-Vestfalije. Prema podacima policije, promet na A3 od Lohmara do Bad Honnefa je obustavljen na dionici duljine više od 20 kilometara.

Autocesta A61 u smjeru Ludwigshafena je u ovim trenucima blokirana i zatvorena zbog nekoliko kamiona koji su proklizali. Kolona je dugačka 3 kilometara, javlja Blick.

Promet na A4 između Dürena i Aachen-Laurensberga također je pojačan na dionici od više od 20 kilometara u oba smjera.

Na svim autocestama na jugozapadu s vremena na vrijeme događa se da kamioni zapnu u prometu ili ne mogu napredovati na usponima, kaže glasnogovornik policije.

image

Gužve u Njemačkoj kod Neustadta u Falačkom Porajnju

Thomas Frey/Dpa Picture-alliance Via Afp

U sudaru pet vozila na snijegu i ledu na A44 ozlijeđeno je šest osoba, od kojih neke teže. Ozlijeđeni su u srijedu navečer prevezeni u bolnice, kažu u policiji.

Prvo je 49-godišnja žena proklizala u svom automobilu na snijegom prekrivenoj cesti između Gesekea i Bürena u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, a zatim se zaustavila.

Kako navode njemački mediji, 28-godišnja žena koja je vozila iza nje morala je naglo zakočiti i zaletjela se automobilom u središnju zaštitnu ogradu. Zbog incidenta, 53-godišnji vozač kamiona više nije mogao na vrijeme zakočiti te je njegovo vozilo naletjelo na oba automobila. Kako doznaje policija, 24-godišnjaka i njegovog suvozača koji su bili u osobnom vozilu pod kamion je gurnuo drugi kamion koji je bio iza njih.

image

Gužve u Njemačkoj kod Neustadta u Porajnju

Thomas Frey/Dpa Picture-alliance Via Afp

Autocesta je bila zatvorena nekoliko sati, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 120.000 eura.

Na autocestama u istočnom Hessenu i dalje su kilometarske gužve.

image

Gužve u Njemačkoj kod Neustadta u Falačkom Porajnju

Thomas Frey/Dpa Picture-alliance Via Afp

Policijski glasnogovornik tvrdi da su trenutno na svim autocestama zastoji od nekoliko kilometara. U srijedu navečer nekoliko je kamiona blokiralo prometne trake zbog vremenskih uvjeta, navode njemački mediji.

Nakon ledene kiše u srijedu, Njemačka meteorološka služba ponovno očekuje obilan snijeg. Od Eifela i područja Kölna preko planina Rothaar do Tiringije, stanovnici se moraju pripremiti za "obilne snježne padaline”.

DWD očekuje "snježnu oluju" koja bi mogla donijeti do 30 centimetara unutar 24 sata i upozorava na “značajne smetnje u prometu i opasnost od snijega”.

Njemačka meteorološka služba (DWD) i u četvrtak upozorava na skliske i zaleđene ceste nakon što je tijekom noći padao snijeg i blokirao promet.

24 sata prenose izjavu hrvatskog državljanina koji je zapeo u Njemačkoj u gužvi na autocesti.

- Stojimo na mjestu od jučer oko 16 sati. Više nemamo hrane ni vode, u životu ovo nisam doživio. Prema onom što su nam rekli vatrogasci dok su nam donosili čaj, tu ćemo biti do sutra‘, ispričao im je čitatelj koji se vraća kući u Hrvatsku, a u automobilu je s bratom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:58