JEZIVI VIDEO

Snimka pokazuje kako ukrajinski dronovi likvidiraju ruske vojnike u rovovima: ‘Ne možete se sakriti od nas‘

Prizori u videu su u crvenim i ljubičastim bojama jer prikazuju napad iz perspektive noćnog vida drona

Snimka dronom

 Twitter

Društvenim mrežama počela se širiti snimka na kojoj je zabilježen trenutak u kojem ukrajinske snage pomoću drona za noćni nadzor ciljaju i gađaju ruske vojnike u rovu, piše Telegraph.

Na snimci, koju je napravila 47. motorizirana pješačka bojna, vidi se kako dron baca eksploziv na nekoliko ruskih vojnika čiji dijelovi tijela potom budu razbacani po bojnom polju.

Snimku je na internetu podijelio ukrajinski korisnik Twittera @Sega_Rep, koji je napisao: 'Ukrajinska bespilotna letjelica s 'noćnim vidom' i sposobnošću bacanja bombi odlično djeluje na ruske osvajače u rovovima. Ne možete se sakriti od nas.'

Prizore u videu prati zlokoban, elektronički zvučni zapis, a sâm je video u crvenim i ljubičastim bojama jer prikazuje napad iz noćne perspektive.

Nije posve jasno koja se vrsta drona koristi na snimci. Međutim, ukrajinske snage hvalile su dron turske proizvodnje - Bayraktar, kao jedno od njihovih najučinkovitijih oružja u borbi protiv ruskih osvajača.

Video je možda snimljen u istočnoj Ukrajini gdje su u tijeku neke od najintenzivnijih borbi između ruskih i ukrajinskih vojnika.

Ukrajina kaže da dnevno gubi čak stotinu vojnika koji pokušavaju odbiti rusku invaziju.

A čini se da je Vladimir Putin prošlog tjedna priznao da je napao Ukrajinu kao dio imperijalnog osvajanja, a ne zbog zabrinutosti oko proširenja NATO-a.

Tijekom obraćanja, Putin se usporedio s Petrom Velikim, ruskim carom koji je zauzeo dijelove teritorija u Švedskoj.

Teritorij je, kaže, 'vraćen', a ne 'osvojen'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:11