SPAŠAVANJE U TIJEKU

SNAŽAN POTRES UZDRMAO SJEVER BiH Kod Tuzle u velikom odronu zemlje najmanje četvero mrtvih

 AFP

Područje Tuzle u Bosni i Hercegovini u subotu navečer pogodio je potres magnitude 3.6, a iako se u prvi mah može učiniti da nije riječ o izrazito snažnom podrhtavanju, bilo je dovoljno jako da izazove veliki odron zemlje kod rudnika Dubrave. Ondje je, kako javlja Dnevni avaz , nekoliko osoba ilegalno iskapalo ugljen, a našli su se na izravnom naletu zemlje.

Na mjestu su poginula trojica mladića - Adel Šehić (27), Alem Dedić (28) i Arif Alibašić (28), dok je njihov četvrti kolega ozlijeđen. Kasnije je stigla informacija da je život izgubila još jedna, zasad neidentificirana osoba.

Prema neslužbenim informacijama, unesrećeni su u međusmjeni traktorom ušli na radilište te se s bagera počeli prebacivati već iskopani ugljen. U tom se trenutku sloj zemlje obrušio na njih pri čemu su zatrpani i traktor i bager.

Potres se dogodio oko 22.30, a spasilačke su ekipe na mjesto nesreće stigle oko ponoći. Tijekom noći potragu za tijelima i eventualno preživjelima otežavali su teški vremenski uvjeti.

Novinar Dnevnog avaza koji se nalazi u blizini mjesta nesreće javlja da su spasilačke ekipe u jutarnjim satima došle do jednog traktora koji je bio zatrpan, te tijela jednog od poginulih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:44