TRAGEDIJA U IRANU

Smrt u snježnoj oluji: 10 penjača poginulo, a sedmero nestalo u planinama sjeverno od Teherana

U odvojenom slučaju pomorske vlasti tragaju za sedmero članova posade plovila koje se u petak prevrnulo u zaljevskim vodama
Ilustracija
 Pawel Opaska/Panthermedia/Profimedia

Najmanje desetero penjača je poginulo, a nekoliko ih je nestalo u planinama sjeverno od iranskog glavnog grada Teherana nakon obilnih snježnih oborina, dok se u odvojenom slučaju traga za sedam članova posade broda nakon snažne oluje, objavili su u subotu državni mediji.

Zatvorene su brojne ceste u Iranu zbog obilnog snijega i snažnih vjetrova u dijelovima zemlje proteklih nekoliko dana.

Devetero osoba poginulo je na planini, a još jedna osoba umrla je nakon što je hospitalizirana, rekao je Mehdi Valipour iz iranskog Crvenog polumjeseca, a objavila državna televizija IRIB. Nestalima se smatra još najmanje sedmero penjača.

U odvojenom slučaju iranske pomorske vlasti tragaju za sedmero članova posade iranskog plovila koje se u petak prevrnulo u zaljevskim vodama, objavila je novinska agencija ISNA.

"Pokušavamo pronaći nestale mobilizacijom svih naših objekata i snaga te obavještavamo brodove u prolazu i spasilačke centre u Omanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Pakistanu", rekao je Esmail Makkizadeh, zamjenik šefa iranskog regionalnog pomorskog tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 07:34