SIGURNOSNI RAZLOZI

Slovenija produžila kontrole na granicama prema Hrvatskoj za 20 dana

‘Svjesni smo da je stopa prijetnje od terorizma u nekim europskim državama i dalje visoka‘, kaže slovenski ministar unutarnjih poslova

Ilustracija, GP Bregana

 Damir Krajac/Cropix

Slovenija će produžiti nadzor na granici prema Hrvatskoj i Mađarskoj za još 20 dana, javlja RTV Slovenija. Inicijalno je povećani nadzor trebao trajati do 30. listopada, ali s mogućnosti da se taj period ipak produži, što je sad i učinjeno.

Kao razloge uvođenja nadzora na granicama slovenska vlada je još ranije navela prijetnje javnom redu i miru i unutrašnjoj sigurnosti EU, situacije u Ukrajini i na Bliskom istoku te nedavne terorističke napade u nekim članicama EU (Belgija).

- Svjesni smo da je stopa prijetnje od terorizma u nekim europskim državama i dalje visoka - u Sloveniji je na srednjoj razini. Ali i to je razlog da će se u Trstu 2. studenog sastati ministri Slovenije, Italije i Hrvatske kako bi razgovarali o terorističkim prijetnjama i mjerama koje se uvode na granicama u regiji, rekao je ministar unutarnjih poslova Republike Slovenije Boštjan Poklukar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:42