GALANTNI FERDO

Slovenac slavio 80. rođendan pa zapanjio goste: ‘Novac je letio zrakom, podijelio je 600.000 eura!‘

Po sali je nosio vrećicu slovenskog Tuša ispunjenom eurima koje je potom dijeli gostima

Ilustracija

 -/Photoalto/Profimedia/-/photoalto/profimedia

Slovenac Ferdinand Godina, pišu slovenski mediji, prošle je subote razveselio brojne okupljene povodom svojeg 80. rođendana, koji je održan u restoranu Žabjak u gradu Žižki.

Ne, uzrok veselju nisu bili ni jelo ni piće ni slavljenička torta nego, ako je vjerovati fotografijama, činjenica da je slavljenik okupljenima razdijelio preko 600 tisuća eura. Fotografije koje je prve prenio portal sobotainfo.com pokazuju Godinu, odjevenog u slavljeničko odijelo, kako salom ukrašenom balonima prolazi s vrećicom slovenskog Tuša ispunjenom eurima koje potom dijeli gostima.

Iz fotografija nije moguće zaključiti je li riječ o pravom novcu ili šali, ali subotainfo.com tvrdi kako je Ferdinand doista dijelio prave eure koje je zaradio tijekom života u Kanadi. Pišu kako tamo živi od 24. godine no 80. odlučio je rođendan proslaviti u krugu svojih slovenskih prijatelja i rodbine, u domovini.

- To je bilo nešto nevjerojatno. Kad je novac počeo letjeti po zraku, nismo mogli vjerovati. Prvo smo mislili da je to obični papir, no kasnije smo shvatili da je u pitanju pravi novac, ispričao je za slovenske medije jedan od gostiju dodavši da je sve skupa izgledalo kao iz filma.

Godina se u Kanadi bavio instalacijama centralnog grijanja, a novac kojeg je navodno dijelio prošle subote stigao je od prodaje vrijednih nekretnina, piše sobotainfo.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:19