‘PRIBIO ME UZA ZID...‘

Slavni glumac optužen za silovanje četiri žene, javili se kontroverzni Tate i Musk: ‘Lude ku***. Dobrodošao u klub!‘

Jedna žena tvrdi da ju je Brand silovao pribijenu uza zid, druga pak da ju je napao dok je još imala 16 godina

Russell Brand

 Mark Ralston/Afp

Russell Brand optužen je za silovanje, seksualno napastovanje i emocionalno zlostavljanje čak četiri žene tijekom vrhunca slave. Navodi se da su se zlostavljanja i napastovanja dogodila između 2006. i 2013. godine dok je Brand bio voditelj na BBC Radiju 2 i Channel 4, prije nego je postao holivudska zvijezda, piše Daily Mail.

Linč je uslijedio nakon što je u petak objavio snimku u kojoj negira "ozbiljne optužbe protiv njega" u dvije minute i 45 sekundi dugom monologu. Snimku je podijelio s 11 milijuna pratitelja na X-u i 6,5 milijuna pratitelja na YouTubeu, a obrušio se na agresivne medijske tvrdnje te je uvjeravao obožavatelje da su sve njegove veze bile konsenzualne.

U izvješću The Timesa, jedna žena tvrdi da ju je Brand silovao pribijenu uza zid u svojoj kući u Los Angelesu, druga pak da ju je napao dok je još imala 16 godina i išla u školu te ju je nazivao djetetom. Treća žena tvrdi da ju je komičar seksualno napastovao dok je radila s njim u Los Angelesu te da joj je prijetio tužbom ako ikome kaže. Četvrta žrtva tvrdi da ju je Brand zlostavljao seksualno, fizički i emocionalno.

Channel 4 večeras će emitirati emisiju gdje planiraju razotkriti sve Brandove zločine. Obraćajući se obožavateljima, rekao je da je optužen za brojne neistine. Podržali su ga Elon Musk, ženomrzac i zvijezda društvenih mreža Andrew Tate i šogorica Kirsty Gallacher.

Usred negiranja optužbi, 48-godišnji glumac rekao je da smo i prije viđali koordinirane medijske napade referirajući se na Joea Rogana koji je objavio da je za liječenje Covida koristio ivermektin.

- Ovi se navodi odnose na vrijeme kad sam radio u mainstreamu i kad sam cijelo vrijeme bio u novinama i na filmovima. Kao što sam opširno pisao u svojim knjigama, u to sam vrijeme bio vrlo promiskuitetan, no sve veze i odnosi bili su uz pristanak. Uvijek sam bio transparentan po tom pitanju, tad gotovo i previše transparentan, rekao je Brand.

Andrew Tate na X-u je podijelio meme viteza koji se priprema za bitku uz tekst "Na putu za borbu protiv optužbi ludih ku***", a u opis je kratko stavio "Dobro došao u klub Russell Brand". Čini se da mu je podršku pružio i Musk koji je njegovu snimku komentirao riječima: "Naravno. Ne vole konkurenciju"

Branda i Muska povezuje što su godinama označavani kao teoretičari zavjera. Tijekom pandemije Brand je osuđivan zbog emitiranja teorija zavjera o Covidu, a 2014. izjavio je da je ‘otvorenog uma‘ oko toga da je američka vlada povezana s terorističkim napadima 11. rujna.

Kasnije se javila i Brandova šogorica Kirsty Gallacher kako bi iskazala svoju podršku. Voditeljica Smooth radija, sestra Brandove supruge Laure, na Instagramu je podijelila dvominutni video uz emotikon srca.

Brand se 2017. oženio svojom suprugom koja je trenutno trudna s njihovim trećim djetetom. Njegova supruga ništa nije javno komentirala niti podijelila na društvenim mrežama. Komičar bi večeras trebao nastupiti u kazalištu Troubadour Wembley Park u Londonu, na svojoj novoj predstavi "Russell Brand: Biopolarisation".

Zbunjeni obožavatelji oglasili su se društvenim mrežama i pitali hoće li se nastup održati. Brand, jedinac iz Graysa u Essexu, postao je poznat zahvaljujući svojim samostalnim stand-up nastupima. Proslavio se početkom 20-ih kao TV i radijski voditelj, vodeći seriju Big Brother‘s Big Mouth na Channel 4 i emisiju BBC Radio 2.

Slavu mu je zacementirala knjiga ‘My Booky Wook‘ 2008. godine u kojoj je ispričao o svojoj ovisnosti o heroinu i brojnim prljavim seksualnim susretima uključujući seks s prostitutkama i neradosne orgije. Sljedeće godine izgubio je mjesto u emisiji BBC Radio 2 nakon što je pozvao glumca iz serije Fawlty Towers Andrewa Sachsa da se pohvali kako se seksao s njegovom unukom Georginom Baillie.

Tada se činilo da nema osobe koju ne može šarmirati. 2010. nakon kratkog udvaranja oženio se pop zvijezdom Katy Perry na sedmodnevnoj ceremoniji u Indiji, a samo godinu dana kasnije brak je pukao zbog nepomirljivih razlika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:18