DRAMA NA HITNOJ

Skandal u slovenskoj bolnici: Dječak (4) s opečenom nogom čekao 40 minuta zbog testa na covid

Ravnateljstvo bolnice se ispričalo roditeljima, a dječakovo liječenje ide dobro, bez komplikacija
Ilustracija
 Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Ravnateljstvo bolnice u Celju moralo se ispričati roditeljima jer je četverogodišnjak s opeklinama morao čekati punih 40 minuta na hitnom odjelu te bolnice zbog covid protokola, javlja RTV Slovenija.

V.d. ravnatelja za stručni nadzor celjske bolnice Radko Komadina istodobno je poručio građanima kako ubuduće neće biti zastoja u liječenju hitnih slučajeva zbog odstupanja od uobičajenih protokola.

Izvanrednim stručnim nadzorom nad liječenjem četverogodišnjaka, koji je imao opekline na nozi, utvrđeno je da je dječak po dolasku na hitni odjel bolnice u Celju morao biti podvrgnut brzom testiranju na covid-19, zbog čega je morao čekati 40 minuta.

Nadzorom je utvrđeno da vremenski zastoj od 40 minuta nije utjecao na tijek liječenja te da nije bilo profesionalne pogreške u liječenju.

Komadina je pojasnio kako bolnica osobito žali što dječak liječničku pomoć nije čekao u bolničkim prostorijama. Objasnio je da je četverogodišnjak imalo lakše opekline te da mu je bilo opečeno 2 posto kože. Poručio je da će još jednom analizirati tijek liječenja malenog pacijenta te obaviti razgovor s osobljem koje mu je pružalo prvu medicinsku pomoć. Već su obavijestili roditelje o rezultatima nalaza te se ispričali.

- Njegovo liječenje ide očekivano i bez komplikacija, rekao je Komadina.

Ravnateljica bolnice Margareta Guček Zakošek također se ispričala zbog kašnjenja u liječenju.

- Zahvaljujem roditeljima na razumijevanju. Moramo obratiti posebnu pozornost na naše najmlađe, rekla je.

U telefonskom razgovoru za TV Sloveniju otac je rekao da je njegov sin opekline desne noge dobio od koprive. Dijete je odmah odvezao na hitni prijem bolnice u Celju, gdje ih je vratar otpratio do kontrolnog punkta gdje su njegovu djetetu napravili brzi test na koronavirus. Pojašnjava kako je test napravljen jer je liječnicima rekao da dječak malo kašlje zbog prehlade.

Prema njegovim riječima, dječaka su primili tek kada je nazvao ravnateljicu.

- Čekali smo u automobilu oko 40 minuta. Dijete se grčilo od boli jer je imalo jake opekline. Bilo bi pošteno da tako malo dijete barem stave u sobu za izolaciju dok ne pričekamo rezultat testa i da u međuvremenu barem dobije lijek protiv bolova, rekao je.

Otac je također rekao da nije dobio nikakvu ispriku iz bolnice, ali da ne namjerava pokrenuti postupak protiv bolnice, prenijela je TV Slovenija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:19