POKRENUTA ISTRAGA

Skandal u bolnici na Kosovu: Tijelo mrtve bebe greškom stavili u perilicu rublja pa sve htjeli zataškati

Opća bolnica u Peći je objavila da je zbog povezanosti sa slučajem suspendirano sedmero djelatnika

Ilustrativna fotografija

 Arno Massee/Sciencephoto/Profimedia/Arno Massee/sciencephoto/profimedia

Na Kosovu je pokrenuta istraga protiv Odjela ginekologije Opće bolnice u Peći nakon što je otkriveno da je netko na odjelu greškom stavio tijelo mrtve bebe u perilicu rublja. Tijelo je iz perilice izvađeno u komadima, prenosi Kosovo online.

Istragu su pokrenuli državno tužiteljstvo i Inspektorat zdravstva, a unatoč inzistiranju bolničkog osoblja da se ovaj skandal zataška, članovi obitelji su obavijestili policiju.

Otac bebe rekao je da je slučaj šokirao njegovu obitelj i da je skandal izašao na vidjelo tek kada je bolnica odbila predati tijelo bebe. Šokirao se kada je vlastitim očima vidio ostatke bebe nakon što su je izvadili iz perilice rublja.

- Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u bolnici u Peći i odmah je izašla na teren, kao i državni tužitelj te zdravstveni inspektori, navodi se u priopćenju policije.

Izvori u bolnici ističu da vodstvo bolnice po svaku cijenu pokušava prikriti slučaj te vrši pritisak na osoblje kako ne bi došlo do curenja informacija. Pokušavaju čak navodno okriviti spremačice, kako bi sačuvali čast medicinskog osoblja.

Opća bolnica u Peći je na svojim internetskim stranicama objavila da je zbog povezanosti sa slučajem suspendirano sedmero djelatnika i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:18