‘IZBRISAN S LICA ZEMLJE‘

Sjećate se ovog grada kojeg su Rusi opustošili i sravnili sa zemljom? Pogledajte kako je izgledao prije rata

Sa zemljom su sravnjene sve zgrade, bez obzira je li riječ o civilnim ili vojnim objektima

Marinka

 Twitter

Marinka je udaljena oko 80 kilometara od Bahmuta i jedan je od šest gradova u Donjeckoj oblasti koji u kojima su se zadnjih mjeseci vodile najžešće borbe. Prvi veći topnički napad na Marinku dogodio se još u srpnju 2014.

Marinka je prije ruske invazije bila grad podijeljene lojalnosti, dio stanovništva bio je sklon Moskvi, a dio politici službenog Kijeva. Imala je gotovo 10.000 stanovnika, a sada je potpuno uništena. Sa zemljom su sravnjene sve zgrade, bez obzira je li riječ o civilnim ili vojnim objektima. Civili su odavno napustili grad, a prije nekoliko dana je ruska vojska objavila fotografije snimljene dronom koje prikazuju potpuno uništeni grad.

"Kad čujete riječ ‘apokalipsa‘, što vam pada na pamet? Kraj svijeta, kraj života, nešto strašno i nepovratno, ali se događa sada", stoji uz objavljene fotografije na Telegramu.

Kijevski mediji objavili su usporednu snimku iz Marinke, koja prikazuje kako je grad izgledao prije rata, a u što se pretvorio nakon višemjesečnog ratovanja.

- Marinka je izbrisana s lica Zemlje. Nekada je bila dom za 10.000 ljudi, a sada je to samo parcela zemlje i tu i tamo pokoji kostur uništenih zgrada, napisali su na Kyiv Independentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 18:02