ŽESTOKI NAPADI

SIRIJSKA VOJSKA OSVAJA POLOŽAJE U ISTOČNOJ GUTI 'Ubili smo veliki broj terorista, uništili im opremu, baze, tunele i barikade'

 REUTERS

Sirijska vojska priopćila je u nedjelju kako već dva dana napada pobunjeničke položaje u Istočnoj Guti kao odgovor na granatiranje Damaska te da je povratila kontrolu nad terenom i mjestima u toj pobunjeničkoj enklavi.

Vojska navodi kako je "veliki broj terorista" ubijen te da je uz opremu uništen i niz njihovih baza, tunela te barikada.

U priopćenju se također kaže da su operacije provedene u vrijeme kad na snazi nije bilo primirje koje je organizirala Rusija, vojna saveznica Damaska.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) izvijestio je u nedjelju da stotine ljudi bježe pred napredovanjem sirijskih vladinih snaga u Istočnoj Guti, gdje ne popušta ofenziva Damaska u svrhu uništenja posljednjeg velikog pobunjeničkog uporišta nedaleko od prijestolnice.

Vladine snage upadaju u opkoljenu pobunjeničku enklavu s istočne strane u očitom pokušaju da je podijele na dva dijela, a takav obrazac napada opetovano su koristili Damask i njegovi saveznici u sirijskom ratu koji je ušao u osmu godinu.

SOHR sa sjedištem u Britaniji navodi kako je između 300 i 400 obitelji pobjeglo te dodaje da je vladino bombardiranje usredotočeno na grad Mesrabu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:05