TEŠKO I ZA GLEDATI

Širi se snimka vojnika koji leži sam u polju i trese se od hladnoće, ništa nije bolje ni u bunkeru: ‘Ucjenjuju nas!‘

Vojnici u njegovoj postrojbi opremu su kupovali vlastitim novcem i sami napravili krovove dok su se nalazili na drugoj lokaciji

Vojnik se trese od hladnoće

 Twitter/

Društvenim mrežama kruži video na kojem se mogu vidjeti ruski vojnici koji se žale da ih njihovi vlastiti zapovjednici ucjenjuju da bi se nastavili boriti, prenosi Newsweek.

- Video iz omiljene kategorije "Žalbe ruskih vojnika". U ovoj epizodi: Rusi se žale Putinu i Federalnoj sigurnosnoj službi (FSB) da ih ucjenjuju njihovi vlastiti zapovjednici, stoji u opisu videozapisa na Twitteru koji je pogledan više od 235 tisuća puta.

Prošlog mjeseca, još jedna ruska pukovnija u Ukrajini očajničkim videopozivom zatražila je više opreme i medicinskih potrepština. Ruske snage ove zime pripremale su se žestoku borbu nakon što su doživjele značajne vojne neuspjehe u ratu koji traje već 11 mjeseci.

U snimci na Twitteru prikazani su ruski vojnici koji stoje u rovu prekriveni ledom i mrazom. - 10. siječnja 2023., 392. motorizirana pukovnija, 3. bojna, 10. satnija, kaže snimatelj predstavljajući svoju postrojbu i okreće kameru kako bi pokazao svoje suborce koji stoje u rovu.

- Ovdje su naši divni položaji, pripremljeni. Po mišljenju našeg zapovjedništva, trebali bismo je**** živjeti ovdje, rekao je ruski vojnik.

Dodao je da je u vrijeme snimanja temperatura u Ukrajini bila minus 20 stupnjeva Celzijevih te da im je ponuđeno da žive u ledu, kao i da ih zapovjedništvo ucjenjuje.

- Ne daju nam medicinsku skrb i pristup namirnicama dok se ne preselimo na ove položaje. Minus 20 stupnjeva. Dečki će se ovdje jednostavno smrznuti i razboljeti... Tko će se uopće boriti? Nećemo ni dočekati neprijatelje, rekao je vojnik na snimci apelirajući na rusko vojno tužiteljstvo, FSB i samog Putina da nešto poduzmu.

Isti tako društvenim mrežama se proširila snimka dronom jedog vojnika koji sam leži usred polja i doslovce se trese od hladnoće.

Jedinica vjeruje da postupanja zapovjednika s njom potkopavaju borbenu sposobnost jedinice. Kad su došli u "zonu specijalne vojne operacije", rečeno im je da mogu doći na pripremljene položaje koje je još jednom snimio.

- Iz zapovjedništva su javili da sredstva nema. Štoviše, ne srame se reći nam da je novac ukraden i sad žele da se preselimo ovdje, kaže vojnik na snimci.

Vojnici u njegovoj postrojbi opremu su kupovali vlastitim novcem i sami napravili krovove dok su se nalazili na drugoj lokaciji. - Sve smo sami kopali lopatama, ništa nam nije osigurano. Povremeno imamo problema s vodom i opskrbom namirnicama, požalio se vojnik.

- Zapovjednici nas jednostavno ucjenjuju. Molim vas da to javno objavite da bi mediji i javnost obratili pozornost na to što se događa. Ljudi će umrijeti bez da su susreli neprijatelja, zaključio je vojnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:18