NOVA PRAVILA

Singapur pojačava mjere za cijepljene posjetitelje: ‘Morat ćete se testirati sedam dana - zaredom‘

Riječ je je o posljednjoj u nizu odluka vlasti, a sve u svrhu mjera protiv omikron varijante covida-19

Zračna luka Singapur

 Ministry of Home Affairs

Svi putnici cijepljeni protiv covida-19 morat će po dolasku u Singapur testirati se na koronavirus punih sedam dana, piše channelnewsasia.

Riječ je je o posljednjoj u nizu odluka vlasti, a sve u svrhu mjera protiv omikron varijante covida-19.

To znači da će, uz već postojeća testiranja, svi oni koji se odluče posjetiti ovu otočnu državu odmah po dolasku morati napraviti PCR test, a onda trećeg i sedmog dana 'odraditi' i brzi antigenski test koji će nadgledati službena osoba u jednom od centara za testiranje na covid.

Odluka je na snazi već dva dana, a provodit će se naredna četiri tjedna, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Dodatni testovi, koji će se provoditi drugog, četvrtog i šestog dana boravka, su brzi antigenski testovi, no putnici će odmah po završetku testiranja rezultate poslati nadležnima putem određenog linka.

- Za vrijeme ovih sedam dana, osim u vrijeme posjeta centrima za testiranje na covid, posjetitelji moraju imati negativan nalaz na brzom antigenskom testu prije nego što započnu svoje dnevne aktivnosti - poručuju iz ministarstva zdravstva.

Isti režim sprovodit će se i za one posjetitelje koji stižu kopnenim putem iz Malezije.

Inače, u Singapuru su prošlog tjedna otkrivena dva slučaja omikron varijante, no i to je bilo dovoljno za uvođenje novih mjera.

Također, Singapur namjerava produžiti i zabranu ulaska iz zemalja za koje se pokaže da imaju porast oboljelih od omikron soja.

Tako je već zabranjen ulaz svim putnicima koji dolaze ili su u posljednjih dva tjedna posjetili Ganu, Nigeriju ili državu Malavi.

Iako trenutno nema dokaza da je omikron smrtonosniji od ostalih sojeva koronavirusa, iz singapurskog ministarstva zdravlja poručuju kako očekuju globalni porast slučajeva povezanih s omikronom.

- U tom slučaju samo je pitanje vremena kada će omikron pojaviti i u Singapuru, no s ovim mjerama barem ćemo si kupiti nešto vremena kako bi se bolje kako bi se zaštitili protiv novog soja - zaključuju u ministarstvu zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:48