IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Singapur: Avion sletio sa zapaljenim motorom, 136 putnika molilo za sigurno slijetanje

Ovo je već drugi put u pola godine da se Airbusov zrakoplov vraća u singapursku zračnu luku zbog kvara na motoru
 AFP

SINGAPUR - Prestravljeni putnici Airbusa kompanije Cathay Pacific počeli su se moliti za svoje živote nakon što se u ponedjeljak jedan od motora zrakoplova zapalio nedugo nakon polijetanja, javlja MSNBC .

Pilot zrakoplova Airbus A330-300 sa 136 putnika, na letu CX715 prema Jakarti, obavio je prisilno slijetanje u Singapuru niti 45 minuta nakon polijetanja. Srećom, nitko od putnika nije ozlijeđen.

Među šokiranim se putnicima nalazio i Reutersov fotograf Beawiharta s obitelji koji je opisao nesreću.

- Oko 20 minuta nakon polijetanja osjetili smo dvije snažne eksplozije. Stjuardese su počele skupljati obroke koje su malo prije podijelile. Zrakoplov se počeo snažno tresti i nestalo je svjetla. Miris paljevine osjetio se u zraku - opisuje Beawiharta.

Njegov je 15-godišnji sin vidio vatru na krilu zrakoplova. Iza njihovog sjedala putnici su se počeli na glas moliti. Molitva je postajala sve glasnija i glasnija s povremenim izljevima panike.

- Stjuardesa nam je rekla da se motor zapalio te da se vraćamo u Singapur. Zgrabili smo pojaseve za spašavanje pripremajući se za najgore, no zrakoplov je mirno sletio - ispričao je Beawiharta te dodao da su vatrogasci u pet minuta ugasili motor.

Ovo je već drugi put u pola godine da se Airbusov zrakoplov vraća u singapursku zračnu luku zbog kvara na motoru. Qantasov Airbus A380, najveći model tog proizvođača, početkom studenog vratio se nakon što je jedan od motora eksplodirao .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:46