SAD JE DOBRO

Šestomjesečna beba britanskog premijera Johnsona preboljela je teži oblik covida

Johnsonov ured prošli je tjedan objavio da je jedan član premijerove obitelji pozitivan. Sada se doznalo da se radilo o malenoj Romy

Carrie i Boris Johnson s tek rođenom Romy prošlog Božića

 © No10 Crown Copyright/Eyevin/Eyevine/Profimedia

Šest tjedana stara kći Borisa Johnsona preboljela je teži oblik covida, piše Daily Mail.

Ured britanskog premijera prošli je tjedan objavio da je jedan član Johnsonove obitelji bio pozitivan na koronavirus. Tada nije naznačeno o kojem se članu obitelji radi, ali se kasnije pročulo da je u pitanju njegova kći Romy.

Izvor blizak uredu premijera je rekao da je malena bolovala od 'prilično teškog oblika covida' u dobi od pet tjedana, ali da se sada dobro 'oporavlja'.

Borisa Johnsona nakon prošlotjednog priopćenja nekoliko dana nije bilo u javnosti, a ponovno se pojavio tek u utorak kada je dao intervju o otkrićima afere 'Partygate' koji su zahvatili njegovu vladu.

Djelovao je emotivno i potišteno - što je vjerojatno bilo povezano s bolesti u njegovoj obitelji.

No činilo se da se jučer Johnson vratio u svoju uobičajenu formu dok se obračunavao s pobunjenim zastupnicima.

Unatoč bijegu jednog zastupnika u laburiste, pokušaj državnog udara – nazvan 'Puč pite od svinjetine' – jučer je, čini se, spriječen.

Downing Street inzistira da će Johnson prevladati svaku prijetnju svojoj vladavini i boriti se za još jedan mandat na sljedećim izborima.

Romy Iris Charlotte Johnson rođena je 9. prosinca u University College bolnici u Londonu i živi u stanu iznad Downing Streeta broj 11 s premijerom, svojom majkom Carrie (33) i najstarijim djetetom para, Wilfredom kojemu je 20 mjeseci.

Prošlog četvrtka premijer je otkazao posjet Lancashireu, a Downing Street je izvijestio da je 'član obitelji pozitivan na covid', ne precizirajući o kome se radi.

Premijerov glasnogovornik tada je rekao da će premijer 'slijediti smjernice za cijepljene bliske kontakte, uključujući svakodnevno testiranje i ograničavanje kontakta s drugima'.

Glasnogovornik je dodao da će Johnson i dalje održavati sastanke virtualno.

Iako djeca koja se zaraze virusom općenito mnogo lakše prebole nego odrasli, jako male bebe ipak se smatraju rizičnom skupinom zbog svoje osjetljivosti.

Njihov imunološki sustav još nije do kraja razvijen, a novorođenčad obično gubi na tjelesnoj težini prvih nekoliko dana života prije nego što počnu ponovno dobivati.

Premijer Johnson (57) koji je i sâm skoro podlegao virusu u prvim tjednima pandemije, slijedio je savjet da se što je moguće više izolira dok njegova kćerka nije dobro.

Smjernice NHS-a u vezi s koronavirusom kod beba kažu: 'Čini se da novorođenčad nije izložena velikom riziku da se ozbiljno razboli od virusa. Međutim, važno je pomno poštovanje higijenskih naputaka, osobito kod članova obitelji koji borave u kući.'

'Svatko tko uđe u dom trebao bi poduzeti standardne higijenske mjere, uključujući pranje ruku, i biti oprezan pri kontaktu s bebom ako ima simptome bilo koje bolesti uključujući koronavirus.'

U travnju 2020., tijekom prvog zatvaranja, Johnsonu je nakon zaraze koronavirusom život bio ugrožen. Proveo je nekoliko dana na intenzivnoj njezi.

Otprilike u isto vrijeme, tada trudna Carrie bila je prikovana za krevet, a na Twitteru je objavila da ima 'glavne simptome koronavirusa'.

Paru se krajem tog mjeseca rodio sin.

Godine 2021. Carrie Johnson je imala spontani pobačaj, što joj je, kako je rekla, 'slomilo srce'. Nešto kasnije, zatrudnjela je s Romy.

Kad je gospođa Johnson objavila trudnoću, rekla je da se ona i njezin suprug 'nadaju duginoj bebi ovog Božića'.

'Dugina beba' je naziv koji se daje djetetu rođenom u obitelji koja je prije toga izgubila dijete zbog pobačaja, mrtvorođenosti ili neonatalne smrti.

Kad je prošlog mjeseca rodila kćer, Carrie je na Instagramu napisala: 'Hvala puno nevjerojatnom rodilištu u UCLH-u što se tako dobro brine o nama. Jako smo zahvalni.'

Carrie i Boris su se vjenčali u svibnju prošle godine na tajnoj ceremoniji u Westminsterskoj katedrali, čime je Boris Johnson postao prvi britanski premijer u gotovo 200 godina koji se vjenčao dok je bio na vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:37