JAKE OLUJE

Šestero mrtvih i troje nestalih u nevremenu u Australiji, najmlađa žrtva je devetogodišnja djevojčica

Rijeke su poplavljene, a jak vjetar nosio je krovove i rušio stabla. Deseci tisuća kućanstava ostali su bez struje

Nevrijeme u Australiji

 Handout/AFP

Australska policija priopćila je da je najmanje šest ljudi poginulo, a troje nestalo nakon jakih grmljavinskih oluja koje su pogodile istočne australske države tijekom božićnih praznika, s desecima tisuća kućanstava bez struje u Queenslandu.

Policija Viktorije i Queenslanda potvrdila je smrt šestero ljudi, najmlađa je devetogodišnja djevojčica za koju su lokalni mediji izvijestili da je odnijeta u poplavljeni odvod oborinske vode.

Policija je nastavila potragu za dvije osobe nestale nakon što se brod na kojem su bili prevrnuo južno od Green Islanda u blizini Brisbanea. Tragaju i za 46-godišnjom ženom koju je poplava uhvatila sjeverno od Brisbanea u Gumpieju.

Jake grmljavinske oluje pogodile su istočne države 25. i 26. prosinca donoseći veliku tuču, jake vjetrove i obilne kiše. Rijeke su poplavljene, a jak vjetar nosio je krovove i rušio stabla u nekim od najteže pogođenih područja.

Ured za meteorologiju još uvijek ima upozorenja na manje poplave u istočnim državama i predviđa se daljnja kiša.

Državni distributer Energex iz Queenlanda priopćio je u srijedu da je oko 86.000 kućanstava ostalo bez struje nakon oluja. Tvrtka je objavila da je pretrpjela ozbiljnu štetu na svojoj mreži s više od 800 dalekovoda u prekidu i da se očekuje da će trebati dani da se ponovno vrati opskrba nekim potrošačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:12