COVID BLIZU TRUMPA

Šest organizatora kontroverznog Trumpova skupa u Tulsi pozitivno na COVID-19!

‘Nitko od zaposlenika pozitivnih na COVID i nitko tko je s njima bio u izravnom doticaju neće biti na predizbornom skupu‘
 Nicholas Kamm

Šest organizatora predizbornog skupa Donalda Trumpa u subotu u Oklahomi pozitivno je na COVID-19, priopćio je njegov stožer nekoliko sati prije početka tog prvog velikog skupa organiziranog u zatvorenoj dvorani u jeku pandemije.

"Šestero članova organizacijskog odbora bilo je na testiranju pozitivno od nekoliko stotina testiranih i odmah su smješteni u karantenu", rekao je za AFP direktor komunikacija u izbornom stožeru Tim Murtaugh.

"Nitko od zaposlenika pozitivnih na COVID i nitko tko je s njima bio u izravnom doticaju neće biti na predizbornom skupu ni u blizini sudionika ili zastupnika" u subotu navečer u Tulsi, gdje se očekuje oko 20.000 ljudi, dodao je.
Podsjetio je da će se svima koji budu došli na skup na ulazu mjeriti temperatura i da će svi dobiti maske i gel za dezinfekciju.

No sudionici neće morati nositi maske, ali moraju potpisati da odustaju od bilo kakve tužbe ako se u toj prigodi zaraze virusom.
Ispred dvorane u kojoj će se predvečer održati skup, gotovo nitko od pristaša Donalda Trumpa nije tijekom jutra nosio masku.
Prvi predizborni skup republikanskog predsjednika nakon prekida njegove kampanje na terenu zbog pandemije COVID-a 19, početkom ožujka, potaknuo je oštru polemiku jer su se mnogi zapitali kakve će biti zdravstvene posljedice tako velikog skupa ljudi pristiglih iz svih dijelova SAD-a.

Oklahoma, konzervativna savezna država na jugu koja je sve dosad bila razmjerno pošteđena, sada bilježi nagli porast oboljelih.

SAD je u petak navečer imao novih 705 umrlih od koronavirusa u protekla 24 sata, pokazuju podatci sveučilišta Johnsa Hopkinsa.

Ovo je deveti dan zaredom da broj umrlih ne prelazi 1000, premda SAD i dalje drži neslavni rekord s više od 119.000 umrlih i 2,2 milijuna dijagnosticiranih slučajeva.

Epidemija se iz New Yorka i sa sjeveroistoka u širokom pojasu proširila na jug i na zapad zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:54