RIJETKA POJAVA

Serija potresa uzdrmala Mađarsku: Građani se uspaničili u 4 sata ujutro

Seizmološke službe javljaju da se očekuju i daljnji naknadni potresi na tom području

Potres u Mađarskoj

 Emsc Twitter/

Nakon potresa koji je jučer pogodio Mađarsku, rano jutros, oko 4 sata, tamo se ponovno treslo, javljaju mađarski mediji pozivajući se na Seizmološki opservatorij Kövesligethy Radó.

U subotu su se u južnom dijelu Mađarske dogodila dva potresa koji su relativno veliki za mađarske pojmove, a nakon dva potresa od 4,2 stupnja po Richteru uslijedili su manji naknadni potresi.

Danas se u 3.52 osjetio još jedan potres magnitude 4,2 u blizini Szarvsa, a nešto kasnije, u 5.13 sati, osjetio se još jedan potres magnitude 3,5. Ti su potresi mnoge stanovnike probudili iz sna.

Seizmološke službe javljaju da se očekuju i daljnji naknadni potresi na tom području.

Najnoviji potres u Mađarskoj detektirao je i Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC), a oni magnitudu procjenjuju na 4,0.

GeoRisk Earthquake Engineering Office na svojoj je Facebook stranici o potresu objavio otprilike iste podatke kao i Seizmološki opservatorij Kövesligethy Radó, s malom razlikom: izmjerili su potres magnitude 4,1 i napisali da mu je epicentar bio u blizini Kondorosa.

GeoRisk je kasnije čak izvijestio da je od subote ujutro registrirano gotovo 80 potresa u okrugu Békés (uključujući naknadne potrese), a označena je njihova lokacija i snaga, prenosi Index.hu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:01