NEMA REDA VOŽNJE

ŠEF DRŽAVE HTIO SE POKAZATI KAO 'ČOVJEK IZ NARODA' PA NA NAJGORI NAČIN VIDIO KAKO NAROD ŽIVI Poželio je putovati vlakom, nije znao u što se upušta

 
 African National Congress

Kako južnoafričkog predsjednika Cyrila Ramaphosu, koji vodi vladajući Afrički nacionalni kongres (ANC), očekuju izbori u svibnju, odlučio je poraditi na svom imidžu "čovjeka iz naroda" pa se upustio u vožnju vlakom. Tako je, htijući to ili ne, na svojoj koži iskusio frustracije koje svakodnevno proživljavaju milijuni njegovih sunarodnjaka, jer vlakovi u Južnoafričkoj Republici prometuju prilično nevezano uz red vožnje.

Zbog kašnjenja mnogi su tako izgubili svoje radno mjesto, izvještava dopisnik BBC-a iz Johannesburga, a razbješnjeli putnici jednom su prilikom čak zapalili vlak.

Predsjednik Ramaphosa ovoga puta zapeo je u vlaku četiri sata, na putovanju koje bi trebalo trajati 45 minuta. "To je neprihvatljivo", konstatirao je Ramaphosa nakon što je konačno doputovao na svoje odredište. Južnoafrički predsjednik pritom je kazao da nacionalni željeznički operater mora poboljšati stanje "ili će se glave zakotrljati".

Glasnogovornik agencije Prasa (Passenger Rail Agency of South Africa) pojasnio je da je zastoj vlaka u kojem je putovao predsjednik prouzročio drugi vlak koji je morao stati, jer je strojovođa pogođen kamenom. Glasnogovornik je krivnju prebacio na "neprestane napade nasilnika" na željezničku infrastrukturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:10