BORBA PROTIV COVIDA

Šef BioNTecha: Malo ćemo kasniti s cjepivom za omikron... Pandemija? Mislim da više nije tako dramatično

Nakon što cjepivo bude spremno za dostavu, BioNTech će provesti ispitivanje kako bi utvrdio je li ono još uvijek potrebno

Cijepljenje protiv covida u Meksiku

 ALFREDO ESTRELLA/AFP

Glavni izvršni direktor tvrtke BioNTech Ugur Sahin rekao je u četvrtak da će dostava cjepiva protiv omikron varijante koronavirusa SARS-CoV-2, koju njegova tvrtka radi s tvrtkom Pfizer, kasniti nekoliko tjedana. Razlog je taj što podatke prikupljaju sporije od očekivanog, javlja Reuters.

Nakon što cjepivo bude spremno za dostavu, BioNTech će provesti ispitivanje kako bi utvrdio je li ono još uvijek potrebno.

- Mogući kraj trenutnog vala zaraza ne znači da ne može opet buknuti - rekao je Sahin u razgovoru za njemačke novine Bild.

Direktor BioNTecha dodao je da je njegova tvrtka u mogućnosti nastaviti izrađivati nova cjepiva za eventualne nove varijante koronavirusa.

- Ne smatram da je situacija više toliko dramatična - rekao je Sahin na pitanje o mogućem razvoju koronavirusa u budućnosti.

BioNTech je cjepivo protiv omikrona trebao distribuirati do kraja ožujka, no krajem siječnja rekli su da će to ovisiti o tome koliko će podataka od njih tražiti regulatorna tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 02:29