ŠOK U SUDNICI

Saznao da je kriv za zlostavljanje djece, popio nešto iz boce i preminuo: ‘Ruka mu se tresla...‘

Popio je većinu onoga što je bilo u boci prije nego što je stavljen u ćeliju gdje je čekao izricanje presude

Ilustracija sudnice

 Steve Jordan/Alamy/Alamy/Profimedia/Steve Jordan/Alamy/Alamy/Profimedia

Muškarac iz Teksasa, optužen za seksualno zlostavljanje djece, na izricanju presude popio je bocu nepoznate tekućine i nekoliko sati poslije preminuo, prenosi news.yahoo.

Nakon što je u četvrtak poslijepodne pročitana prva od pet točaka po kojoj je Edward Leclair proglašen krivim, osuđeni 57-godišnjak, počeo je piti iz plastične bocetvrdi odvjetnik Mike Howard.

- Primijetio sam da pije - rekao je Howard i nastavio opisivati da mu je "drhtala i ruka".

- Tada sam mislio da se trese zbog presude, a onda je nastavio piti i dalje - prepričao je odvjetnik Howard.

Pomoćnica okružnog tužitelja, Jamie Beck, rekao je za Denton Record-Chronicle da se tekućina činila "mutnom", no ni njoj nije bilo jasno što je bilo u Leclairovoj boci.

Leclair, bivši mornarički mehaničar i korporativni regrut, optužen je prije dvije godine u pet točaka za seksualni napad na osobe u dobi između 14 i 17 godina, a on je, usprkos optužbama, tvrdio da je nevin.

Presuda je uslijedila nakon tri i pol sata vijećanja i Leclair se suočio s mogućom kaznom koja se kretala od uvjetne kazne, pa do kazne od 100 godina, rekao je Howard.

- S ovakvim optužbama, ako optuženika proglase krivim, vrlo stroga kazna je svakako moguća - objasnio je Howard.

Leclair je tijekom suđenja bio na slobodi uz jamčevinu. Popio je većinu onoga što je bilo u boci prije nego što je stavljen u ćeliju gdje je čekao izricanje presude. Naime, Howard je kratko razgovarao sa svojim klijentom dok je ondje čekao, a Leclair je izgledao "utučeno i u šoku, sve ono što biste očekivali", ispričao je Howard.

Nekoliko minuta kasnije, u sudnici, sudski izvršitelj je rekao da Leclair povraća. Porota je poslana kući, a Leclair je na kolicima odvezen u bolnicu.

- Neki 45 minuta nakon što su problemi počeli, iz bolnice su me obavijestili da je proglašen mrtvim - rekao je njegov odvjetnik.

Članovi porote vratili su se u petak i obaviješteni su o Leclairovoj smrti.

Ured medicinskog istražitelja okruga Tarrant utvrdit će uzrok smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:06