TRUMPOV PAKLENI PLAN

Sastavljena ‘lista za odstrel‘, za Bidena ima posebnu ‘klopku‘: ‘Postat ću diktator. Ali samo prvog dana!‘

Trump je najavio odmazdu svim neistomišljenicima i medijima. Barr i Milley prvi su na listi za odstrel, a na njoj je i bivši šef osoblja Bijele kuće Mark Meadows

Donald Trump

 Fulton County Sheriff‘s Office// Afp/Profimedia

Kash Patel, bliski suradnik Donalda Trumpa čije se ime sve češće spominje uz funkciju savjetnika za nacionalnu sigurnost u slučaju izborne pobjede 2024., tijekom gostovanja u podcastu zloglasnog Stevea Bannona, najavio je kako će odmazda političkim neistomišljenicima i američkim medijima biti okosnica eventualnog drugog mandata Trumpove administracije.

- Sastavljamo listu za odstrel na kojoj će se naći ne samo vladini dužnosnici nego i većina medija. Skupo će platiti obmanjivanje javnosti, kao i činjenicu da su pomogli Joeu Bidenu lažirati prošle izbore - upozorio je Patel, naglasivši kako će iskoristiti i sam Ustav SAD-a kako bi kazneno gonili zločince koji su za svoja zlodjela oduvijek trebali odgovarati pred licem pravde.

Patel je jedan od rijetkih Trumpovih suradnika koji mu je ostao slijepo odan unatoč 6. siječnja, izbornom porazu i pravnim nedaćama.

Štoviše, krajem 2020., Trump mu je toliko vjerovao da ga je navodno pokušao imenovati zamjenikom direktorice CIA-e, a u tome nije uspio samo zato što su se tadašnja direktorica Gina Haspel i ministar pravosuđa William Barr osobno pobrinuli da se to ne dogodi.

- Patel će doći na čelo CIA-e samo preko mene mrtvog - ustvrdio je Barr u prepisci s tadašnjem načelnikom Združenog stožera SAD-a Markom Milleyjem, a poslije je to objavio u svojim memoarima.

Barr i Milley prvi su na tzv. Trumpovoj listi za odstrel, a na njoj je i bivši šef osoblja Bijele kuće Mark Meadows, koji je navodno, radi smanjenja kazne, odlučio surađivati s tužiteljstvom u slučaju "traženja glasova u Georgiji".

Trump, koji posljednjih mjeseci pokušava i sam izaći na kraj s čak 91 točkom optužnice kojom ga terete u čak četiri zasebna slučaja, već je obećao da će, ako osvoji novi mandat, nahuškati pravosudni aparat na svoje rivale i neistomišljenike.

- Izabrat ću posebnog tužitelja koji će biti isključivo zadužen da se napije krvi najkorumpiranijeg predsjednika u povijesti SAD-a, Joea Bidena, i cijele njegove obitelji - najavio je bivši predsjednik ovoga lipnja.

Samo jedan dan prije održavanja četvrte po redu republikanske debate, Trump, uvjerljiv favorit desnice koji u anketama uživa prednost od gotovo 60 posto u odnosu na prvog sljedećeg rivala, gostovao je na Fox Newsu, gdje je s voditeljem Seanom Hannityjem pred okupljenom publikom raspravljao o predizborima, predsjedniku Bidenu i aktualnostima u svijetu.

Ono što je možda i ponajviše odjeknulo kao vijest jest da je Trump i sam priznao "da će prvog dana u Ovalnom uredu postati diktator".

- Zatvorit ću granice i kopati, kopati, kopati - najavio je.

- No, to nećete učiniti kao političku odmazdu svojim protivnicima, zar ne? - upitao ga je vidno začuđeni kućni prijatelj Sean Hannity.

- Obožavam ga, vidite samo kako me suptilno pokušava upitati hoću li postati diktator. Neću. Samo prvi dan. Prvi dan ću definitivno biti diktator - odgovorio je bivši predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:36