NOVA KNJIGA

Sarah Palin: Obame su rasistički raspoloženi

Sarah Palin se u knjizi bavi filmovima, televizijskim emisijama, ali i kritiziranjem Obama

NEW YORK - Sarah Palin u posljednje vrijeme zaista ima mnogo posla. Osim njezina reality showa, gledanja svoje kćeri Bristol kako pleše u showu “Ples sa zvijezdama” te davanja izjava o potencijalnoj kandidaturi na predsjedničkim izborima 2012., priprema se i za izlazak svoje druge knjige “Amerika iz srca: razmišljanja o obitelji, vjeri i zastavi”, koja bi se na policama trebala naći 23. studenoga.

Ponos i predrasude

Pripreme, među ostalim, uključuju i tužbu protiv Gawker Medije koja je objavila 21 stranicu knjige, koja se smatra lansirnom točkom njene moguće kandidature za predsjednicu. U svakom slučaju, Palin u svojoj drugoj knjizi - prva, “Going Rouge”, prodala se u više od dva milijuna primjeraka - razglaba o svemu i svačemu, od pop-kulture, showa “American Idol” i filmova do predsjednika Baracka Obame i prve dame Michelle.

Za Baracka Obamu ustvrdila je da spada među one ljude koji za pokret Tea Party misle da ima rasne predrasude te da je on jedan od onih koji smatraju da je “Amerika nepravedna zemlja i država nejednakosti”. Kao dokaz za to navodi citat iz govora Michelle Obame iz kampanje 2008. u kojemu je rekla kako “je prvi put u svom životu stvarno ponosna na svoju zemlju” (kasnije je objasnila kako je htjela reći da je ponosna na to kako su se Amerikanci uključili u politički proces).

“Smatram da nas to ne bi trebalo začuditi jer su oboje proveli skoro dva desetljeća u klupama crkve pastora Jeremiaha Wrighta, slušajući njegove isprazne priče protiv SAD-a i bijelaca”, piše Palin (Wright se našao na meti kritika i zbog izjava da je SAD sam kriv za 11. rujna zbog svog vlastitog terorizma).

Napad na Kennedyja

Dotaknula se i govora Johna F. Kennedyja 1960. u kojemu je istaknuo da “on nije katolički kandidat za predsjednika, nego demokratski kandidat koji je uz to i katolik”, optuživši ga za bježanje od religije.

U knjizi nije spomenula kandidaturu, ali je ustvrdila da SAD treba i zaslužuje nove vođe.

‘Lijepa je i sretnana Aljasci, neka samo tamo i ostane’

Sarah Palin vole mnogi, ali ne i Barbara Bush, bivša prva dama SAD-a i majka Obamina prethodnika Georgea W. Busha. Ona je u intervjuu za CNN rekla kako je jednom sjedila pokraj Palin. Kakav je dojam stekla?

- Mislila sam da je lijepa. I da je vrlo sretna na Aljasci. Nadam se da će tamo ostati - ustvrdila je Barbara Bush.

O Hollywoodu

Kritizira ga zbog filmova o Iraku u kojima se vojnici portretiraju kao “pješaci bez mozga”.

O kćeri Bristol

Ističe kako je pomagala pri porodu njezina sina Trippa i prerezala pupčanu vrpcu. Govoreći o trudnoći tada maloljetne Bristol,Palin objašnjava da je “pretpostavila da je Bristol pametno postupila kad je ostala kod njezine sestre u Anchorageu te da se i dandanas okrivljuje zbog te sebične pretpostavke jer je to bila pogreška”. Hvali Bristol zbog odgovornosti koju je preuzela odgajajući Trippa i borbe protiv maloljetničke trudnoće.

O ljubavi

Palin tvrdi da je suprug Todd ljubav njezina života. “Ako želite bilo što učiniti u ovom životu, pomaže ako imate ‘prvog frajera’”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 05:40