NEOVISNI SENATOR

SANDERS ĆE 'ANALIZIRATI' KAMPANJU NAKON PORAZA NA DEMOKRATSKIM PREDIZBORIMA 'Sada je zauzet pronalaženjem odgovora na epidemiju koronavirusa...'

Bernie Sanders
 AFP

Neovisni senator Bernie Sanders "razmislit" će o nastavku svoje kandidature nakon niza teških poraza na predizborima za demokratsku predsjedničku nominaciju, rekao je u srijedu voditelj njegova izbornog stožera za više medija.

"Idući predizbori su najranije za tri tjedna", rekao je Faiz Shakir za list Washington Post, pošto su neki odgođeni zbog pandemije koronavirusa.

"Senator Sanders će razgovarati sa članstvom kako bi analizirao svoju kampanju. Sada je zauzet pronalaženjem odgovora na epidemiju koronavirusa i brigom za radnike i one koji su najranjiviji", dodao je.

Bernie Sanders (78), koji za sebe kaže da je socijalist, što mnogi povezuju s krajnjom ljevicom, pretrpio je niz poraza u utrci s bivšim američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom (77) čija se kampanja temelji na politici centra.

Potonji je u utorak navečer pobijedio u trima saveznim državama koji su glasovale na još jednom "malom super utorku": u Arizoni, Illinoisu i na Floridi.

Te mu pobjede osiguravaju gotovo nenadoknadivu prednost u broju delegata koji će glasovati za demokratskog izazivača Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 3. studenog, osvojivši više od polovice od 1.991 delegata koliko je potrebno za konačnu pobjedu na demokratskim predizborima.

Bernie Sanders nije izlazio u javnost nakon objave rezultata predizbora u utorak. Malo prije zatvaranja birališta izjavu o krizi Covida 19 dao je putem interneta zbog mjera za suzbijanje pandemije koje su na snazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:31