UDAR TALIBANA?

Samoubilački napad u vojnoj bazi u Afganistanu: Ubijeno deset vojnika

Wounded Afghans lie on beds at the main hospital in Jalalabad on April 16, 2011, after they were injured in an attack. A Taliban suicide bomber wearing an army uniform killed five foreign troops and four Afghan soldiers in a brazen attack at the Afghan army's eastern headquarters. It was the deadliest single incident this year against foreign forces in war-torn Afghanistan and comes amid a wave of suicide attacks on security targets, three months before foreign forces start a limited pullback. AFP PHOTO/STR
 STR

ZAGREB - Ukupno 10 vojnika, od toga pet stranih te pet Afganistanaca, ubijeno je danas u samoubilačkom bombaškom napadu u vojnoj bazi nedaleko grada Jalalabada u istočnom Afganistanu . U napadu koji se, što se tiče koalicijskih snaga smatra najkrvavijim u posljednjih nekoliko mjeseci, ozlijeđena su i četiri afganistanska vojnika te četiri prevoditelja.

Napad se dogodio ujutro, u 7.30 sati po lokalnom vremenu, kad je bombaš samoubojica prišao ulazu u vojnu bazu te detonirao bombu.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, koji tvrde kako je napadač bio takozvani “spavač” koji je služio u vojsci barem mjesec dana prije nego što je krenuo u samoubilačku misiju. Afganistanske vlasti odbile su te tvrdnje talibana, navodeći da napadač nije bio pripadnik vojske, već da je samo nosio vojničku uniformu.

Koalicijske snage potvrdile su da su u napadu poginuli strani vojnici, ali nisu otkrili detalje, kao ni nacionalnosti žrtava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 05:22