OTVARANJE GRANICA

SAD će možda zahtijevati cijepljenje za ulazak u zemlju, Bijela kuća razgovarala s aviokompanijama

Vlasti moraju razmotriti i kakve će dokaze o cijepljenju prihvaćati i hoće li se priznavati cjepiva koja nisu odobrena u SAD-u
 Ilustracija/MI News/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Bijela kuća u četvrtak je potvrdila da će u sklopu plana otvaranja granica za međunarodna putovanja od putnika iz inozemstva u SAD možda tražiti da budu cijepljeni.

Koordinator Bijele kuće za koronavirus Jeff Zients potvrdio je da međuagencijska radna skupina radi na planovima u kojima će se tražiti neka vrsta obaveznog cijepljenja za inozemne putnike.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je na odvojenoj konferenciji pak rekla da nije sigurna hoće li SAD tražiti obavezno cijepljenje.

Priznala je da SAD ima nekonzistentnu politiku ulaska u državu jer je zabranjen za stanovnike nekih država s malim brojem, a dopušten za one iz zemalja s velikim brojem zaraženih.

Bijela kuća je održala razgovor s aviokompanijama i drugim tvrtkama o tome kako implementirati obavezno cijepljenje.

Vlasti moraju razmotriti i kakve će dokaze o cijepljenju prihvaćati i hoće li se priznavati cjepiva koja se koriste u nekim državama, a nisu odobrena u SAD-u.

SAD trenutno zabranjuje ulazak većini neameričkih građana koji su u posljednjih 14 dana bili u Ujedinjenom Kraljevstvu, 26 članica šengenskog prostora, Kini, Indiji, Južnoafričkoj Republici, Iranu i Brazilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2022 09:33