POČINITELJI NEPOZNATI

SABOTAŽA Tužiteljici Kajmaković koja goni mafijaše presjekli kabele i onesposobili joj kočnice na autu

 V.M.Tauber

Državnoj tužiteljici Bosne i Hercegovine Dijani Kajmaković, angažiranoj u istragama protiv organiziranog kriminala, nepoznati su počinitelji sabotirali automobil onesposobivši sustav kočenja i u tijeku je istraga koja treba utvrditi tko je za to odgovoran, potvrdilo je u ponedjeljak Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

"Tužiteljstvo BiH poduzelo je intenzivne aktivnosti da se otkrije počinitelj ovog kaznenog djela te je naređena sveobuhvatna policijsko-obavještajna istraga s ciljem da se otkriju i procesuiraju počinitelji", izjavio je glasnogovornik državnog tužiteljstva Boris Grubešić.

Prema dostupnim informacijama na automobilu u vlasništu tužiteljice Kajmaković presječeni su kabeli čime su potpuno onesposobljene kočnice.

Tu je sabotažu otkrio tužiteljičin suprug kada je pokušao pokrenuti automobil parkiran ispred stambene zgrade u sarajevskom naselju Ilidža, u kojoj stanuje obitelj Kajmaković.

Dijana Kajmaković zastupa optužnicu u procesu koji se vodi protiv kriminalne skupine predvođene Zijadom Turkovićem i čiji se pripadnici terete za niz teških ubojstava, pljački i trgovinu drogom.

Turković je u prvostupanjskom postupku osuđen na 40 godina zatvora, a zatvorske kazne dobila su još četiri njegova suradnika.

Ta je presuda poništena zbog proceduralnih razloga te je naloženo novo suđenje, no Kajmaković je svo vrijeme izložena Turkovićevom otvorenim prijetnjama zbog čega joj je ranije dodijeljena stalna policijska zaštita.

To ipak nije spriječilo također nepoznate počinitelje da iz tužiteljiine garaže ranije ukradu osobni automobil koji je naknadno pronađen teško oštećen, kao i da provale u njenu vikendicu u okolici Sarajeva i ostave joj prijeteće poruke.

Nakon posljednje sabotaže policija je obavila očevid, a vozilo s presječenim kabelima je odvezeno na vještačenje.

Iz Tužiteljstva BiH su istaknuli kako će "biti rigorozni" prema bilo kakvim pokušajima ugrožavanja sigurnosti tužitelja ili članova njihovih obitelji.

Istodobno su poručili kako će nastaviti borbu protiv organiziranog kriminala u kojoj nema nedodirljivih te da ih u tome neće omesti nikakvi napadi i zastrašivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 03:27