UHIĆEN RUS

S prve linije u Ukrajini otišli u pitoreskno njemačko selo na odmor, dočekao ih horor: ‘Na ključanici su našli krv...‘

Stravično ubojstvo potreslo je mirno njemačko mjesto

Njemačka policija, ilustrativna fotografija

 Dts Nachrichtenagentur/Imago Stock&people/Profimedia/Dts Nachrichtenagentur/imago Stock&people/profimedia

Dvojica Ukrajinca izbodeni su na smrt u južnoj Njemačkoj u subotu navečer, nakon čega je policija uhitila Rusa kao glavnog osumnjičenika za ubojstvo, javlja Daily Mail.

23-godišnjak i 36-godišnji muškarac iz Garmisch-Partenkirchena ubijeni su u trgovačkom centru u selu Murnau, u Gornjoj Bavarskoj. Tridesetšestogodišnjak je preminuo na licu mjesta. Usprkos intervenciji Hitne pomoći i 26-godišnjak je kasnije preminuo od zadobivenih rana.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su obojica bili vojnici na dopustu. Navodno su se oporavljali od ozljeda zadobivenih u ratu.

Policija je kasnije uhitila 57-godišnjeg Rusa u njegovoj kući nedaleko od mjesta ubojstva. Na fotografijama koje je prenio njemački tisak, na ključanici njegovih ulaznih vrata vidi se nešto nalik krvi.

"Potencijalni motiv ubojstava još je nepoznat", rekao je ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann. "Također nije jasno poznaju li se trojica muškaraca."

Imena žrtava i osumnjičenika nisu objavljena u skladu s njemačkim pravilima o privatnosti. Bdijenje za ubijene održano je ovog vikenda u trgovačkom centru gdje su se dogodili napadi nožem, a prisutni su na zid ispred zgrade položili cvijeće, svijeće i ukrajinsku zastavu.

Više od milijun ukrajinskih izbjeglica došlo je u Njemačku otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu. Njemačka je također dom značajne ruske useljeničke zajednice. Nakon raspada Sovjetskog Saveza smatra se da je u zemlju doselilo čak 2,5 milijuna Rusa koji imaju njemačko podrijetlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:59