DRAMA U SAD-u

Rutinski policijski pretres kuće pretvorio se u horor priču, cijeli grad se tresao od eksplozije

Razorna detonacija čula se na udaljenosti od nekoliko kilometara

Eksplozija u Arlingtonu

 Profimedia, X

Trebala je to za policiju biti rutinska provjera nakon dojave susjeda o pucnjevima iz signalne puške, ali se pretvorila u horor priču u ulici Burlington u Arlingtonu, u američkoj državi Virginiji.

Snažna eksplozija razorila je obiteljsku kuću, iz zasad nepoznatog razloga, krhotine i plamičci letjeli su posvuda, a zasad nema izvješća o žrtvama.

Razorna detonacija čula se na udaljenosti od nekoliko kilometara, a čuli su je i najviši dužnosnici države Virginija.

Da je eksplozija bila golema i vrlo zastrašujuća, posvjedočio je američki zastupnik Don Beyer, koji se oglasio na X-u.

Jedan susjed, koji je iz neposredne blizine čuo eksploziju, rekao je da se tresla i njegova kuća i zasula krov razbijenim staklom.

- Trebalo mi je oko sat vremena da prestanem drhtati, rekla je.

Policija je dojavu dobila oko 16.45 sati u ponedjeljak. Rečeno im je da je signalna raketa ispaljena iz kuće na bloku 800 u ulici Burlington. Videozapis objavljen na internetu prikazuje jednu ili dvije narančaste baklje, koje se koriste za poziv u pomoć ili signaliziranje hitne situacije. Policija je kasnije izvijestila da je osumnjičeni pucao iz signalne puške između 30 i 40 puta iz svoje kuće prema susjedstvu.

Nakon toga je policija došla do kuće s ciljem da izvrši pretres, no osoba koja se nalazila u kući odbila je suradnju. Preko telefona i megafona su pokušali stupiti u kontakt s osobom u kući

Iz predostrožnosti su evakuirali susjede. Dok se policija približavala kući, osumnjičenik je ispalio nekoliko metaka iz vatrenog oružja unutar kuće. Oko 20:25 sati kuća je eksplodirala. Zasad nije poznata sudbina osumnjičenog s kojim je policija pokušavala pregovarati.

Jedna je susjeda izjavila da je čula glas iz kuće koji govori: ‘Pusti me‘. Takvu tvrdnju policija zasad nije mogla provjeriti.

Susjed Henry Farland (72) rekao je da je čuo prasak koji je nalikovao udaru groma.

image

Eksplozija u Arlingtonu

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia
image

Policija u Arlingtonu

Celal Gunes/Afp/Profimedia/Celal Gunes/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:02