NEKOĆ MOĆNI SUROVIKIN

Ruski vojni blogeri otkrili gdje je nestao ‘general Armagedon‘, dobio je samo jedan savjet: ‘Nek se Putin ohladi...‘

Kremlj još nije dao službenu javnu izjavu o tome gdje se Surovikin nalazi ili izvješćima o tome da je unaprijed znao za Wagnerovu pobunu

Sergej Surovikin

 Sergei Bobylev/Tass/Profimedia/Sergei Bobylev/tass/profimedia

Ruski general Sergej Surovikin, za kojeg se vjeruje da je saveznik šefa Wagnera u egzilu Jevgenija Prigožina, uklonjen je sa svoje vodeće uloge u ratu Moskve protiv Ukrajine i nalazi se u kućnom pritvoru, kaže se u izvješćima koja kruže među ruskim vojnim blogerima i medijima, piše Politico.

"Nema službene istrage, ali Surovikin je proveo dugo vremena u limbu odgovarajući na neugodna pitanja", izvijestio je VChK-OGPU, dodajući da je generalu savjetovano da ostane ispod radara kako bi bio "zaboravljen".

Citirajući osobu koja je upoznata sa situacijom, blog je rekao da odluku o Surovikinovoj konačnoj sudbini "mora donijeti jedna osoba, a što dulje traje, to će se ta osoba više ohladiti" - misleći pritom na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Izvješće je stiglo samo nekoliko dana nakon što je Viktor Sobolev, bivši ruski general-pukovnik koji sada sjedi kao zastupnik u državnoj Dumi, rekao za News.ru da je Surovikin smijenjen sa svoje uloge zapovjednika snaga Kremlja u Ukrajini.

Sobolev je također nagovijestio da bi se Surovikin u konačnici mogao vratiti, rekavši ruskoj stranici vijesti da bi general mogao biti koristan vojsci kasnije, ako se ne utvrdi da je počinio ozbiljne prijestupe.

Kremlj još nije dao službenu javnu izjavu o tome gdje se Surovikin nalazi ili izvješćima o tome da je unaprijed znao za Wagnerovu pobunu, samo se pozivajući na "nagađanja" kada su novinari pitali o njegovom nestanku, piše Politico.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:35